ÅrsResume Del 4 2015 November - December
Publicerat den

 
November 
 
Vi var ute på några pay and jumps under oktober- november månad. Trynet hoppade några fina rundor. 
Sista pay and jumpen gjorde vi i flyinge där vi hoppade två 80 cm rundor. Hon hoppade bättre än någonsin
 
Halloween party. 
 
Mitt första evenemang för detta året blev en halloween party tillsammans med olivia för att fira våra födelsedagar. Det blev en lyckad fest. Vi blev cirka 50 personer. Alla festade loss och hade klätt ut sig jätte bra. Vi hade utspökat hela huset. Ja , det blev riktigt bra. 
Dock drack jag ingenting denna kvällen. Bara några dagar tidigare fick jag gå till doktorn då jag inte kom upp ur sängen. Mina kristaller i huvudet hade fallit ur balans igen.. Men denna gången mådde jag sämre än någonsin så fick medecin för att må bättre, vilket gjorde att jag klarade av festen. 
 
 
December 
 
I början av december blev tyvärr trynet sparkad när vi var ute och red en runda. Så hon fick stå hela december och några besök hos vetrinären gjordes. 
 
 
Pappa, Natta , Linus och jag åkte på julmarkad på jakriborg och hade det mysigt.
 
 
JULAFTON
 
Firades med familjen och släkten. En perfekt julafton.
 
 
Nyår
 
Jag och natta anordnade nyårsfesten detta året. Vi hade 3-rättersmiddag med great gatsby tema..
Vi bjöd på skagenmacka till förätt, fläskfile, potatisgratäng och favorit sås till varmrätt och cheescake till efterätt. Alla hade gått all in på temat och det var en av dem bästa kvällarna 2015. Helt perfekt dag som firades med alla dem närmsta. 
 
 
 
 
 ÅrsResume Del 2 2015 Juli-Augusti-September -oktober
Publicerat den

Juli
 
Ja, detta var under dem månaderna som jag mådde som sämst. Jag höll mig mest inne, red och var med olivia. Detta va en av dem månaderna jag inte ens kunde gå till affären.. Men trynet höll igång mig i allafall. 
 
 
 
Lite solning hemma i trädgården hann jag med. Jobbade nästan hela sommaren. Var inte på stranden en endaste gång, med det kanke hade mycket med att göra att jag inte kunde träffa folk.  
 
 
Augusti
 
 
Denna månaden böjade med en ny hårfärg. En vecka innan vi skulle ner till kroatien och gå på min kusins bröllop. Någon dag innan resan fick jag uppsöka läkare, efter 3 månaders huvudvärk och yrsel. 
Visade sig att mina kristallet ( som man har i huvudet) hade fallit ur balans. Så det förklarade min huvudvärk. 
 
 
Då var det dags för Kroatien.. En resa som jag hade sett fram emot men ändå inte. Jag hade en hemsk resa ner och när vi kom till hotellet kändes allt bara skit. Jag ville bokstavligen hoppa från balkongen så dåligt jag mådde. Men jag tog en dag i taget där nere. 
 
Det blev en rolig resa trots att jag inte mådde 100. Men hela släkten på pappas sida var samlad. Umgicks med kusinerna, åt god mat, åkte jetski, sola, bada.
 
 
Vi åkte ju ner på denna resa till kroatien för att fira min kusin som skulle gifta sig. Det var ett super fint bröllop. Dock väldigt varmt, 40grader.. Jag svettades på ställen jag inte visste att man kunde svettas på. Men det var super fint och jätte glad för hennes skull. :D
 
 
 
September 
 
Då kom den dagen man fasat för. Kelly, vår älskade hund fick avlivas efter 13 år på denna jorden. Hon fick cancer i hela kroppen. Så det fanns ingenting att göra. En jobbig månad för hela familjen. 
Rest in peace  <3
 
 
Då var det dags för lite häng med brudarna, vilket slutade i utång. Min första utgång på 4-5 månader. 
Jag kommer inte riktigt ihåg denna utång. Men det var super kul att träffa tjejerna igen <3 :D 
 
Oktober 
 
Trynity fick flytta in till grannhuset då vi blev av med hennes sällskap. Men det gjorde inte henne något, och för mig var det skönt att slippa gå ut och fodra/släppa ut tidigt på morgonen. En liten mini semester.
 
 
 
 
 
 
 ÅrsResume Del 2 2015 April - Maj - Juni
Publicerat den

April 
 
åh, April månad. April april.. 
Denna månad började med lite april fest. Chansar på att jag och olivia tog en tripp till hipp och hälsade på. 
 
 
Trynet tränades på för fullt och hade utvecklat en ny hopp stil.. Ja ni ser själva. Nästa os häst ju, fniss.. 
Men snygg började hon bli i kroppen i allfall. Och lungare psykist började hon bli. Behövde inte längre hjälp vid uppsittning. 
 
 
Tog en mysig tur till smygehuk och åt sillamacka med familjen.. Varmt började det bli ute också. Vill ni äta världens godaste sillamacka rekomenderar jag er att åka ner dit. Ligger precis vid havet också, super mysigt. 
 
 
Trynity visade sin mysiga sida. Många timmas mys i hagen och härliga uteritter. 
 
 
 
Maj
 
Maj månad, en av dem bästa månaderna på hela året. 
Efterlängtad träning för Frank Kutscher. Jag var så nyfiken på vad han skulle tycka om min nya häst. Men det var knappt vi kom iväg eftersom att trynet var omöjlig att lasta. 
Detta var hennes 3 gång iväg och i nytt ridhus. Första dagen gick väll inget vidare. Dag två gick lite bättre. Frank hoppade även upp för att känna på henne. 
Här fick jag bekräftat att hon var super fin i kroppen men att det var i munnen som det stora problemet satt. 
Trots det hoppade hon fint och gjorde sitt bästa. 
 
Två dagar efter denna träningen, Packade jag och olivia väskan och stack iväg till egypten!
Oboy vad skönt det var att komma bort från vardagen. Bara jag och min bästa vän och 38grader. 
Resan började bra, vi fick uppgraderat rom. Hade ett stort fint rum med vardagsrum, stor balkong och fint stort badrum. Lyx! Vi badade och solade och åt gott och bara kopplade av. Helt perfekt. En av dagarna red vi kamel och andra dagen red vi i öknen och ner mot stranden på hästrygg. WOW. 
 
Dagen vi skulle åka hem från denna resa svimmade jag nästan på hotellet. Resan hem var fruktansvärd. Jag mådde illa, mitt huvud snurra och jag ville bara gå och dö.. 
 
 
Vi kom hem från resan till våra underbara hästar som hade haft det bra och gått på gräs. Solen sken och det va varmt ute. Olivia tog några helt fantastiskt fina bilder på trynet. 
 
 
Juni
 
Sommaren rulla på. 
 
 
Hästen hoppade bättre än någonsin. Nästan för bra. 
 
 
Midsommar kom.
Jag och familjen åkte upp till norrköping till kusinerna för att fira på landet. Jag var lite orolig för denna trip då jag hade dagar där jag mådde bra och dagar där jag mådde dåligt. Men denna trip gick förvånads värt bra. Jag tog dock lugnt med drickandet. Midsommar dagen var bra trots att det regnade nästa konstant. Detta blev en bra avslappnad helg. 
 
 
 
En av årets höjdpunkter var helt klart Richard och hans gängs Grisfest.
Helgen efter midsommar. Vilken succe fest. Vi började med en förfest hemma hos mig, för att sedan bege oss bort mot richard ( han bor cirka 1000m ifrån mitt hus) Dem hade satsat stort. Maten vad underbar, folket var underbart. Allting var perfekt. Väll anordnad fest. Och vi alla hade super kul den kvällen..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 ÅrsResume Del 1 2015 Januari-februari-mars
Publicerat den

Januari
 
Året började bra.Trynity fick följa med mig hem. Efter att varit och tittat på en 20-tal hästar, döck lilla trynet upp från ingenstans. Vi åkte och titta på henne dagen efter nyår typ. Första provridningen gick väll inte sådär jätte bra men det var något med denna tunna magra omusklade "unghäst" som gjorde mig intresserad. Två dagar senare provred jag henne igen.. Och det kändes bara så rätt! Så jag tog med henne hem direkt. 
 
 
 
 
 
 
Det blev mycket häst i januari- februari och jag hann inte med annat än att lära känna min underbara häst.
När jag började sätta igång henne här och och började bygga muskler kände jag att något var fel. Hon kändes stum och jag kunde knappt ställa henne åt vänster.Jag tog ut en kiropaktor som kände igenom henne. Hon hade lite låsningar och spänningar lite här och var men det löste hon. Efteråt kändes hon något bättre. Men inte helt bra. Jag tänkte inte mer på det utan tänkte bara att hon var dåligt riden, inte kunde så mycket och totalt omusklad och okunnig. Varje dag gjorde vi lösgörande arbete. 
 
( Första hoppträningen hemma ) 
 
 
 
 
Vi var ute på två pay and jumps under februari-mars. En i lund och en i torns om jag inte har helt fel. 
Vi hoppade bara små små höjder för att hon skulle få komma ut och se sig omkring. Detta var under den period hon var så himla stressad och slog nästan sönder sig i transporten av stress. Jag kunde inte komma upp på henne utan att vi stod med en spann med mat.
 
Februari
 
Vi hade många härliga uteritter. Olivia tog många fina bilder på oss. Mycket lösgörande arbete, mat och kärlek och denna häst satte mycket muskler och blev en helt annan häst, på bara 2 månader utvecklades hon enormt. Hon blev säkrare, lugnare, stabilare. 
 
Trynity löshoppades för första gången, Helt okej ! :)
 
 
Mars 
 
I början av mars åkte jag upp med en av mina grannar ( Stina med familj) upp till Göteborgs Horse Show. 
Där sparade jag inte på pengarna utan shoppade loss till min fina häst. Vilket hon förtjänade. 
En helt perfekt helg. Detta var dock den helgen som jag började må dåligt. Det gick upp och ner. Men jag lyckades shoppa loss en av dagarna i allafall. Och lite avkoppling blev det allt. 
 
Jag och olivia bokade våran första resa tillsammans till egypten som vi skulle åka i slutet av maj! Så himla Spännande och längtan var enorm. 
 
Det blev lite häng med vänner och någon utång. Vilket var super kul :) 
 
 
 När livet rullar på..
Publicerat den

 
Jag ville bara uppdatera. Mitt senaste inlägg fick jag väldigt mycket respons på. Det kändes jätte härligt att kunna öppna upp sig, och berätta för alla varför jag inte kunnat vara så aktiv förra året. Det tog mig 6 månader innan jag lyckats skriva ner, men jag gjorde det och vill tacka för att ni är så förstående. 
 
idag, är det cirka 5 veckor, sedan som jag hade en dålig dag. Jag har inte mått så bra på 1 år som jag mått dem senaste 5 VECKORNA. Förstår ni? Ingen huvudvärk, ingen yrsel, inga panikattacker, inga ångesattacker, INGENTING. Betyder detta att jag är frisk nu? Nej.. Jag har bara tagit det väldigt lugnt, jag har inte pressat mig själv att göra saker jag inte vill. Jag har stannat och andats en extra gång. Jag har börjat träffa flera av mina tjejkompisar. Har börjat hitta på saker på helgerna, och det känns kanon bra. Jag har inte känt mig dålig en endast gång. 
 
Jag hoppas givetvis att det fortsätter i denna takten och att 2016 blir ett bättre år, psykist, än vad 2015 blev. 
Jag tar en dag idag och fokuserar på mig själv. 
Hoppas jag får dela detta året med er!