P & J Flyinge Hästsport Förening
Publicerat den


Då var det återigen dags för en Pay and Jump och denna gången blev det kvällshoppniing i Flyinge på den stora arenan. Det blev ganska spontant bestämt, då jag inte visste att Flyinge hade en pay and jump ( Dålig marknadsförning haha ;) ), men kände att trynet var igång bra så varför inte.
 
Var ute i god tid, P&J började klockan halv 6 och vi var framme redan vid halv 5. Vi har haft en tendens till att komma sent dem senaste gångerna och stressat i hjäl oss, vilket inte riktigt funkat för trynet då hon själv är så stressad i sig själv, och när jag också är det så blir det kaos. Men igår var vi i tid!
 
Framridningen/ framhoppningen gjorde man tillsammans i "glasridhuset". Det var väll si sådär då hästarna som hoppade fram sprang till höger och vänster och nån åkte av. Jag stängde in mig i min egen bubbla med respekt för dem runt omkring och var helt fokuserad och lugn på trynet. Hon var väldigt spänd och springning men efter lite galopparbete kändes hon mjuk och kontrollerbar.
 
80 cm: 0 Fel på hinder. Hon gjorde helt rätt på allting, sprang på lite för mycket mot fjärde hindret så jag stannade henne, och efter det hoppade hon super. om man ville fick man hoppa en till runda direkt efter. Så det gjorde vi, fick 1 ner, hon kändes lite tröttare i sprången nu men var lugn genom hela banan. Det enda jag kan klaga på är mig själv då jag  sitter och håller i henne lite för mycket emellan åt, hade behövt släppa efter lite mer och få mer tryck i henne.
 
Nu släpper vi 80:n och går upp mot 90.
 
 
 
 P & J Torns Ryttarförening
Publicerat den

Var iväg i torns idag på en P&J. Dagen började väldigt bra eftersom att dem började klockan 11 med första start, vilket betydde att jag fick en lång sovmorgon. Det var cirka 60 starter före mig så beräknade att vi behövde lasta klockan halv 1 ungefär, och att vi då skulle va ute i god tid. Klockan kvart över 12 ringer jag och frågar hur långt dem kommit och dem svarar 80 cm för ponny, vilket betyde att det var cirka 20 st tills jag skulle rida.. Det hinner jag aldrig tänkte jag men lastade trynet, som var lite svår idag, så vi kom inte fram förens i timme senare och då var dem bara på 70 cm för ponny.. Så hon som svarade i receptionen måste ha hittat på och inte brytt som om att gå och kolla.. Sjukt dåligt tycker jag eftersom att det blev lite stressigt helt i onödan. Aja..
 
Trynet vart jobbig på framridningen idag, stark, dragig, lång, låg ja allt kändes bara piss.. på framhoppningen hoppa hon super, tog bara några få språng då det var väldigt varmt ute idag och hon blev sjukt svettig. Fast tror att det beror på att hon blir stressad också när hon kommer till nya ställen.
 
80cm: Hon var jobbig precis innan start, hoppa 1-2 blev alldeles för stark och tog bettet mot 3:an så vi kom helt fel, så tänkte hon vara snäll och hoppa men det blev bara fel så vi brakade in i hindret. Aja om igen, hoppa 3-8:an ( alltså resten av banan) kanon bra. Det blir alltid så mycket bättre när hon lyssnar på mig..
 
 Häst Är Bäst.
Publicerat den

Dagarna rullar på för mig och min kära häst. Hon börjar bli stark i kroppen. Det känns när jag hoppar, en helt underbar känsla som jag saknat under dem 3 åren som jag hade Zamora. Zamora var en helt underbar individ men hon var ingen hopphäst, och eftersom att jag vill hålla på med hoppningen var det inte roligt att gå ut och hålla igång henne. Det fanns liksom inget mål, utan det blev bara tråkigt. Det kunde gå flera dagar emellan innan jag gick ut och red henne.
 
Med trynity så längtar jag tills varje ridpass, hon får typ aldrig vila .... ;) haha. Hon börjar bli super fin i kroppen och häromdagen slog vi hopp rekod som ekipage, Hela 120cm :) För visa är det ingeting men för mig som har kämpat med en häst som inte kunde hoppa till att sitta på en häst som bara gör det. Det är WOW. Trynity kommer bli en riktigt bra hopphäst när hon får rutin, blir ännu mer starkare, och när jag har lärt mig att rida ordentligt!