Bästa Hästen <3
Publicerat den

Trynet har stått i två dagar nu pågrund av blåsten så förväntade mig en bråkig / busig häst idag. Men hon var totalt tvärt om. Genom snäll, Avslappnad, Mjuk och rolig att rida. Zamora var lika dan, hon blev "bättre" om hon fick vila 2 dagar efter en veckas hårdträning, eller vila 1 vecka efter 1 månads hårdträning.
 
 Imorgon om vädret tillåter ska jag hoppa henne för första gången hemma. Det blir bara något litet, bara för skojs skull. Världens bästa häst <3
 
åh vet ni va? jag börjar på ett nytt jobb imorgon. Dock är det bara en timanställning men bättre än inget. Så jag kommer inte kunna rida förens imorgon kväll, vilket betyder att jag inte kan ta några bilder när jag hoppar. Men ska se om det går att filma, om ljuset är tillräckligt bra.
 
 
 Glädjetårar:)
Publicerat den

Pappa är söt han. Satt och pratade i soffan och kom in på Trynity. Jag sa att jag var så himla glad över denna hästen och tycker så mycket om henne. Det liksom klickade när jag satt på henne första gången. Jag längtar ut till stallet varje dag och är så spänd på våran framtid tillsammans. "Fjärilar i magen"  . Pappa blev i alla fall glad för min skull och började gråta. ( ja han är lite känslig) haha.
 
Jag har varit så fruktansvärt uttråkad idag. Vädret har varit så sjukt dåligt nu i två dagar och jag har lite rid abstinens. Jag planerade att sätta upp ett litet kryss imorgon men vi får se om vädret lugnar ner sig. Blåser jätte mycket ute just nu.
 
Adda mig på min instagram för fler bilder / filmer på trynity .: Dklevenborn
 
 
( från en film på min insta)
 
 
 Soulmate <3
Publicerat den

Schemat idag blev lite ändrat. Hästarna kom in redan vid klockan 3 för det var regningt och blåsigt ute. Sen skulle jag iväg under eftermiddagen/kvällen så meningen var att Trynity skulle vila för jag kunde inte rida vid lunch pågrund av vädret.
 
Men nu när jag kom hem så blåste det inte lika mycket längre så jag stod och borstade och myste med henne i minst en halvtimme. Sen longerade jag henne med inspänningar. Hon var ganska så stressad i början av passet men lugnade ner sig mot slutet och gick riktigt trevligt och avslappnad.
 
Jag har verkligen hittat min soulmate. Jag är totalt förälskad i denna hästen och tycker bara mer och mer om henne för varje dag om går. En fantastisk häst med en helt egen personlighet. Man får planera mycket noggrannare i allt man gör till skillnad från Zamora men det gör inget för jag vet att denna hästen kommer bli så fruktansvärt bra i slutändan!
 
MY STAR <3
 
 
 Trynitys Stamtavla - Mammans Sida
Publicerat den

Då går vi igenom Mammans sida också ! :) Jag vet att bilderna är inte dem bästa, men hittade inte bättre. Var mest bilder på deras avkommer !
 
Hennes mamma heter Tanagra men jag hittar ingenting om henne.
 
Hennes Morfar - Quamiro
 
Hennes Morfars Pappa - Quidam De revel
Hon har också Ramiro Z
Och Jalisco B
 

och Don Jaun
 
 
 
 
 
 Trynitys Stamtavla - Pappans Sida
Publicerat den

Jag lovade att jag skulle dela med mig utav hennes stamtavla. Enormt många fina hopphingstar som är med i hennes linje. Vi börjar med hennes pappas Sida. Here We Go
 
Hennes Pappa - Bajou Du Rouet
 

Hennes Farfar - Baloubet Du Rouet
Rids Av Självaste Rodrigo Pessoa
 

Hennes Pappas har även Calando I på "mammans" sida
 
Och Cor de la Bryere
 
 
 
 
 
 Fjärilar i magen ! :)
Publicerat den

Åh, ni vet den känslan när man är nykär ? Man har lite fjärilar i magen när man tänker just på den personen? Så känner jag för Trynity! Vill gå ut i stallet hela tiden och bara titta och borsta henne. En otroligt vacker häst med så mycket utstrålning. Wow, kan inte förstå att hon är min.
 
Idag tog jag in henne i god tid igen, Stod och borsta och bara myste innan jag tog ut henne i paddocken. Skrittade fram för hand innan jag hoppade upp och red. Mamma hjälpte mig så jag kom upp och stannade kvar och tittade. Jag känner ju inte denna hästen, vet inte om hon hittar på något bus eller börjar testa mig direkt. Så nu i början är det bra och ha någon som tittar när jag rider utifall något skulle hända.
 
Men hon var helt lugn och rida idag. Galopperade lite mer idag. Hon har lite svårt att samla sig i galoppen, men jag antar att det är för att hon inte riktigt orkar. Vill som sagt inte pressa henne för mycket nu i början utan vi ska bara lära känna varandra och få förtroende för varandra.
 
Hon är inte lätt att fota alltså.. Står aldrig stilla och är så himla nyfiken på allt haha..
 
 
 

 Andra Passet ...
Publicerat den

Efter gårdagens pass så kände jag att vi behövde göra något annorlunda. Så idag tog jag in Trynity i god tid. Lät henne komma in i boxen och äta lite. Sen borsta jag och Olivia henne länge och bara myste. Vi gjorde i ordning henne inne i boxen idag så hon fick äta samtidigt. Sen tog vi ut henne i paddocken och gick några varv för hand. Hon var stressad men jag bestämde mig för att hoppa upp och rida ändå.
 
Vi provade med en morot vid uppsittning som ägaren hade föreslagit att vi skulle använda då hon kan vara svår att komma upp på. Men det funkade inte. Så vi hämtade en spann musli, precis som vi hade vid uppsittningen igår och då gick det kanon. Jag skrittade henne länge och på lite halvlånga tyglar bara för att få henne avslappnad. sen travade vi, väldigt mycket snett igenom, volter och avsaktningar så hon fick något att tänka på.
 
Hon började slappna av mer och mer och trampa på bättre och bättre så bestämde mig för att köra några varv i galopp. Hon är inte riktigt lika stadig och orkar inte så mycket men tyckte hon skötte sig väldigt bra.
Avslutade sedan med att trava av henne på långa tyglar och då var hon i princip helt avslappnad. Tog in henne i stallet igen och borstade och pyssla om henne ordentligt.
 
Det absolut viktigaste just nu är att hon tycker det är roligt och inte för jobbigt. Tänker inte sitta och trimma tills hon är helt slut utan som sagt ska allt känns roligt och enkelt. Jag tror att man vinner mycket mer på det i slutändan. Viktigaste är att hon får ett förtroende för mig.
 
 
 
 Första Passet Hemma.
Publicerat den

Tog in Trynet vid 1- tiden dag. Det var väldigt mycket aktivitet i stallet för den här lilla damen. Molly fick för sig att springa under staket. Vilket gjorde att Trynet blev väldigt stressad och då är man inte stor när man står med en 700kgs häst. Fick lugnat ner henne lite grann.
 
Vi började med att longera henne idag. Framför allt för att hon var så uppe i varv och för att hon skulle göra av med lite energi. Dem två första bilderna började hon slappna av lite. Jag avslutade där och skulle prova hoppa upp och rida några varv. Jag hade fått rådet att använda en morot vid uppsittningen för hon har lite svårt att stå stilla. Men jag är lite envis, och tänkte att jag skulle komma upp utan. Men efter ett tag av försök och komma upp fick jag ge mig och gå in och hämta en spann musli.
 
Hon kändes väldigt spänd och hade svårt att slappna av. Avslutade sen mitt pass för att inte hålla på för länge med henne. imorgon gör vi om och gör rätt istället. Lätt och va efterklok.
 
 
 Film - Provridning Trynity
Publicerat den
Trynity :D - Min nya häst
Publicerat den

Åh vad det är kul att skriva dem orden.. Min nya häst!
 
Efter att ha provat mängder olika hästar så kändes allt hopplöst. Det kom inte ut en enda intressant häst på marknaden. Var den intressant hade den extremt många fel med sig i bagaget på banorna. Men så kom lilla Trynity ut på marknaden.
Det som intresserade mig mest var hennes stam, E. Bajo Du rouet, Ee, Baloubet de rouet. Har alltid velat ha en häst efter baloubet. Min tränare ringde mig och hade fått syn på exakt samma häst. Ringde och kollade om vi kunde komma och provrida, sagt och gjort var vi där  redan dagen efter.
 
Själva provridningen i sig gick inte så där jätte bra, kunde inte galoppera i höger varv och hon la huvudet på sned hela tiden. När vi kollade igenom sadeln märkte vi att den inte satt så himla bra på hennes rygg och tänkte att det kanke var därför hon betedde sig som hon gjorde. Det var absolut något med denna hästen som intresserade mig så vi bestämde en tid 2 dagar senare. Alltså igår. haha. Vi tog med två sadlar hemifrån och provade ut på henne och en av dem satt perfekt.
 
Hoppade upp och red henne, Wow! En helt annan häst. Trots att hon inte går stadigt i galopppen, har svårt att stå stilla. Vi kunde inte ändra ridläderna på sadeln då hon vägra att stå stilla. Hade svårt att komma upp då hon springer rundor. Lite humör svängar här och där. Så kändes det helt rätt.
 
Lilla trynet blev "inriden" i somras när hon kom till Sverige. Innan dess har hon stått i ett försäljnings stall i polen. Fått 1 föl. Hon är född 07 men som en unghäst i huvudet. Har hoppat litet grann men aldrig startat.
Det ska bli så himla spännande att få följa med på hennes resa från början.
 
Hennes stam är 2 die for. Ska visa er en dag. En massa fina hopphingstar både på mammans och pappans sida. :) Film från provridnigen dag 2 kommer upp :)