Första träningpasset på länge!
Publicerat den

Tränade för min gamla tränare stina idag som jag tränat för sen jag var 11 men hade ett litet uppehåll när jag köpte Zamora. jag känner i alla fall att jag behöver hjälp med hoppningen eftersom att jag inte ser själv när jag gör "fel" så nu har jag någon som kan tjata och hjälpa mig. Zamora satte tyvärr in sitt gamla humör idag och bråkade ovanligt mycket och sprang på som aldrig för. Så har hon inte betet sig med mig sen precis efter jag köpt henne..
 
Men stina hjälpte mig och dem sista sprången vi tog var helt makalöst bra. Så rund och fin i sprången har hon aldrig känts. Trixet på z är att ha långa tyglar så jag inte stör eller rör henne överhuvudtaget. jag får alltså inget stöd i tygeln överhuvudtaget utan måste verkligen hålla balansen i kroppen. Krävs att jag litar på z till 100 % och det gör jag inte än, men vi får träna träna , så blir det säkert bättre. Det var kul och det gav resultat idag i alla
fall..
 
ibland får man "hoppa av sin höga häst" och be om hjälp.
 
 Vilket rid pass!
Publicerat den

idag har det varit en sådan dag där man bara sitter och slappar i solen. Malin, rogge och jag var på slagt igår och hade som vanligt väldigt kul. Det fick jag sota lite för i morse när jag var lite bakis, men det gick snabbt över när jag kom ut i solen. Har kunnat sitta i bikini på altanen med sol olja på både idag och igår.. Hur sjukt är inte det? Jag klagar inte.
 
Zamora trimmade jag i paddocken nu på kvällen och hon gick super bra. Kändes som att jag verkligen kom åt henne och kunde rida igenom henne väldigt bra. Provade ett nytt bett som jag hittade i stallet. Har dock ingen aning om vad det heter men ska kolla upp det. Hon gick riktigt bra på det och jag ska definitivt prova att rida på det oftare.
 
 
 
 Årets första grillning !
Publicerat den


om jag vart glad när pappa kom hem och berättade att vi grilla idag.. Det ser lika gott ut som det var vill jag lova om inte godare. Ett väldigt bra intuitivt av pappa eftersom att jag börjar på min diet på söndag. Jag och Olivia har slått vad om vem som kan gå ner mest på en vecka. Så min diet nästa vecka är frukt, soppa, grönsaker och kyckling. Sen lite powerwalk på det.. Kanske ska ta upp ridningen också? Borde ju vara bra träning nu!
 
Tror ni jag fixar det? en vecka kanske låter lite men det är nog svårare än vad ni tror hah!Gud!
Publicerat den

har kollat igenom lite bilder på datorn.. Har hur mycket som helst. Några av bilderna har säkert kommit upp i bloggen innan men kan va lite kul att ta upp dem igen i alla fall..
 
Här är några bilder från i somras när jag och sanna skulle gå till hipp.. En väldigt rolig kväll. Alla studenter var ute och firade. Vi tog en del ego pic innan vi stack hemifrån haha
 
 Mysig dag :)
Publicerat den

Lunchade på Mando med Olivia vid lunch tid. Åt ryggbiff med pommes och bearnaise. Var riktigt gott. Efteråt tog vi en tripp till emporia. Jag hittade inget kul men Olivia shoppade lite. 

Fixade även naglarna.. Hatar egentligen att ha på byggda eftersom att jag har långa i mig själv så behöver jag inte de, men byggde på dem idag i allafall. Jag har dock målat dem själv. Fab or drab? Ingenting att ha på mig..
Publicerat den

Ett ständigt problem hos oss kvinnor, kvittar hur mycket vi shoppar när det kommer till fest och vi ska bestämma oss vad vi ska på., "kan inte gå ut ikväll, har ingenting att ha på mig.." ! Varför är det så? Jag får ibland bestämma mig en vecka innan vad jag ska ha på mig. Har jag inget roligt så får jag åka och köpa något nytt.. 

Så här ser i alla fall garderoben ut efter att jag städat lite.. 


utflykt med familjen :)
Publicerat den


Jag och familjen var på en utflykt igår. Vi stannade till i smygge huk där vi åt en riktigt god efterlängtad stekt sill med potatismos! Det är så fruktansvärt gott... Skulle kunna äta det varje dag. Men lite långt att köra.
 
vad tycker ni om bilden? jag vill meddela att det var svin kallt.. Mamma satt i bilen när hon tog bilden, jag bara mamma kan du ta en bild på mig vid havet och slängde av mig vinterjackan och sprang och satte mig på stenen... Vad gör man inte för en bild?En helg full av party!
Publicerat den

Alle och jag :)
 
Har ni haft en bra helg? min har varit full av sprit och dans. I fredags skulle jag inte ut, men så blev det att jag stack till kockarna med pappa och hans vänner. Där förfestade jag och blev en del drinkar och shotar.. Jag skriver till rogge och frågar om det är utgång och han är på, så vid halv ett kommer han och hämtar mig och vi drar till hipp. Där möter vi upp timmy och några vänner och sen kommer jag inte ihåg så mycket mer. Blev mycket dans i alla fall, kommer ihåg att vi stack en runda till f med..
 
i lördags mådde jag inte bra.. Jag var bakis som fan och fick extremt ont i magen, vet inte om det var spritens fel? Jag låg i sängen hela dagen och knarkade Alvedon. Malin lyckas dock övertala mig när klockan var 10 att vi skulle ut. Så vi åkte hem till alle och förfestade där innan vi stack till slagt.. Helt klart en väldigt rolig helg!Promenad med a
Publicerat den

Lilla miss diva fick gå en liten sväng helt själv utan sin mamma.. Lite jobbigt tyckte hon det var och när vi gick hemifrån fick jag släppa henne fram, när vi var på väg hem var det hon som släppade på mig..

Nu ska jag fixa stallet ! 
#Throwbackthursday Del 2
Publicerat den

Delade upp förgående inlägg i 2delar, blev för långt annars! :)
Mars tävling ystad
 
Vinst i båda klasserna LC-LB ljunits herrestad april
Sista tävlingen tillsammans - Maj vinst i en cup som var lördags- söndag.
Sista passet någonsin tillsammans. Ser ni någon skillnad på honom från första början?
 
 #throwbackthursday
Publicerat den

Förra torsdagen berättade jag att jag fick ta bort min gamla d-ponny beachen våren 2011. På sommaren där la jag ut en annons, egentligen bara på skoj, (hade inte pratat med mina föräldrar eller någonting) att jag sökte en foderponny som jag kunde tävla och träna. Kanske hjälpa till med försäljning eller nått.. Det gick 2 veckor och helt plötsligt fick jag ett svar. Gienek, arab 13 år , skimmel. Jag tänkte att jag skulle göra ett försök och fråga mina föräldar, man kan bara få ett ja eller nej. Till min stora förvåning så gick dem med ( utan att behöva be) på att prova honom. Så jag, mamma och pappa, ( som aldrig följer med på något med hästarna) satte oss i bilen och åkte upp och provred honom. En tjoooock ponny som inte var mycket att hurra för. Vi hoppade ett litet kryss på marken, kanske inte det mest graciösa men någonting fick mig att vilja satsa på denna ponnyn. Hade hade något i sitt språng och jag bara visste att han skulle bli så bra..
 
Att han efter 4 månader gick från 0 till och vinna Lb och blev placerad i nästan varje tävling vi var med på var helt otroligt.. Jag hade honom från 14 september -11 till 30 maj - 12. drygt 8-9 månader och jag vet inte hur många vinster och placeringar vi fick men det var många! Har aldrig känt mig så samspelt med en ponny förut, och det bästa av allt var att jag gjorde allt helt själv!
 
Första ridpasset hemma agusti
oktober första tävlingen sydslätten 80 cm felfritt
Tävling i oktober Trelleborg
Mars - torns 2:A L
Mars - Trolleholm 1:A LB
 
 
 
 Ny klänning :)
Publicerat den

Jag har varit på stan med natta en sväng. Hittade en klänning/tunika för 100kr så var tvungen att köpa den. Perfekt till helgens utgång(ar) ;) 

Jag ska ta in mina små troll nu och ge dem kvällsmat.. Sen ta en lång Dusch och raka mina håriga ben! 


Gårdagens outfit :)
Publicerat den
Godmorgon på er :) 

Jag ligger och slappar i sängen fortfarande och har ingen aning om vad jag ska hitta på idag.. Vid 5 ska jag i alla fall iväg och besikta släpet. Hoppas den går igenom nu! 

Igår åt vi god Kina mat hos mormor och morfar. Gillade inte Kina mat förut men nu kan jag tycka det är riktgt gott! På kvällen kom Olivia och vi kollade film! Mysigt! Zamora får nya skor :)
Publicerat den


Sol :)
Publicerat den

Har varit iväg och solat en stund med natta.. Nu börjar det synas att man blir brun. Längtar tills den 20 april så man kan bli ännu brunare! 

Nu ska jag fixa stallet sen kommer Hovis klockan 1 och fixar hovarna på alla 3. I eftermiddag ska vi till mormor och äta Kina mat ! Mysigt :) 
Syns Dock mer i verkligheten men det är väll ljuset som gör att det inte syns på bild :) Vad äter Zamora?
Publicerat den

Vad man ger hästen för mat är en fråga som ständigt kommer tillbaka. Jag tänkte jag skulle svara på det nu även om det var ett tag sen jag fick förfrågan..
 
I nuläget äter Zamora cirka 10-14 kg hösilage om dagen, jag väger inte höet men jag packar dem i påsar och vet på ett ungefär hur mycket som får plats i en påse. 4 kilo på morgonen, 4 på eftermiddagen och resten på kvällen.
 
Dock kommer jag dra ner lite på höet så hon får cirka 8-9 kg om dagen och kompensera med musli och Luzern som hon inte fått innan. Hon har alltså bara fått grovfoder. Så nu ska hon få kraft också. Anledningen till att hon inte fått kraft är för att hon helt enkelt inte behövt. Men just nu är det kris på hö så då får man hitta en lösning.
 
Hon får kraft cirka 3 gånger om dagen, cirka en skopa Luzern och 4 nävar musli morgon, middag och kväll. Hon är ju lite överviktig just nu så får se om jag inte ska dra ner lite mer på luzernen, 3 skopar kanske är lite mycket?, får se hur pass mycket skillnad det blir nu, vill ju inte att hon ska rasa i vikt bara för att hon får mindre hö.
 
 
 
 
 Träning för Frank Kutscher!
Publicerat den

Jag blev sent anmäld till franks träningar som va nu i helgen. En väns häst blev skadad i fredags så hon kunde inte va med. Jag hade egentligen inte tänkt va med, men jag är glad att jag var med i alla fall!
 
Zamora är som ni vet inte helt igång men jag pratade med stina ( som jag tränat för sen jag var 12) och som även anordnade/anordnar träningen(ar) för kända ryttare/tränare, och hon sa att det inte skulle vara någon problem.
Igår hade vi en bom med 3 galoppsprång till en bom till och sen en oxer. Här emellan fick inte hästen bara rusa på utan skulle vänta på mig. Jag fick tips av frank att ställa z lite till höger och vänster för att hon skulle få annat att tänka på. Även efter hindret skulle jag ställa henne till motsatta hål till vad jag skulle för att hon inte bra skulle springa iväg och det blev resultat. Dock satt det inte perfekt med en gång det krävs mycket mer träning, men det är något som jag kommer träna mycket mycker mer på hemma. Fast jag börjar nog med bommar på marken så jag har full kontroll där..
 
idag hoppade vi bana och tji vad jag fick rida, beröm och skäll.. haha jag var så nära på att hoppa av min häst och gå därifrån när han skällde ut mig inför alla. Jag blev arg! haha.. Han hade ju såklart rätt i vad han sa. Grejen är det att jag rider alldeles för mycket med min överkropp.. Jag pushar liksom på Zamora även om jag inte tänker på det och det är delvis därför hon blir stressad och bara springer på, jag måste lära mig sitta helt still med överkroppen och bara följa med. Han tycker att jag tar alldeles för mycket ansvar. River Zamora så tycker jag att det är mitt fel så jag försöker liksom "lyfta" henne över hindrena och så får jag verkligen inte göra haha... Han sa att om hon river så är det inte mitt fel utan hon får också göra lite av jobbet. Mitt jobb är att sitta stilla, följa med sen får hon skötta resten. Jag har lite svårt med det och det är något jag också för jobba jätte mycket. Men nu vet jag vad jag ska göra, och hjälpen jag fick i helgen behövdes verkligen för jag var sååå nära på att ge upp nu. Det känns bra att höra från en duktig tränare " jag vet att du kan, kom igen" ! Jag ska tänka på det varje dag nu! :)
 
ps: Tack Lina för att du filma och fotade! <3
 
 
 
 
 Film på Chemaal! :)
Publicerat den

 Som ett avslut på chemaal visar jag denna filmen från ett av passen jag red honom. Detta var kanske inte det snyggaste men han är ju trots allt bara 4 och har bara blivit riden i 1 månad. om man tänker så så tycker jag att det ser väldigt bra ut! :)
 
Tackar för att jag fick rida dig ett tag i alla fall!
 throwbackthusday
Publicerat den

Det har blivit en trend nu att man ser tillbaka på gamla ögonblick på torsdagar. Så jag tänkte att jag skulle börja med det. Detta är min gamla d-ponny beach boy som jag fick ta bort sommaren 2011. Detta var en väldigt svår tid för mig. Jag hade råkat ut för körtelfeber 1 månad tidigare och hade inte rört mig ur sängen på 4 veckor. Detta var en av dem få dagarna jag orkade mig upp ur sängen, ja menar, vem får inte lite extra energi när man säger hejdå till sin bästa vän?
 
Bilderna är tagna dagen innan vi åkte iväg med honom till sjukhuset. Jag vet att jag var smal här, väger drygt 53 kilo, och hade egentligen ingen ork överhuvudtaget. Men jag är glad att jag orkade mig ut den dagen.. Nu i efterhand är det helt fantastiskt att ha dessa bilderna. Går inte en dag utan att jag saknar honom! :)
 
Rest in Peace 2011 7 juni  <3
 
 
 Shopping , igen....
Publicerat den

Olivia tvingade med mig till emporia.. Jag tänkte spara mina pengar men det blev lite shopping.. Två par skor och en stickad tröja. Olivia köpte något liknande. Sen luncha vi på sub.. Hot horse :)
Publicerat den


När allt känns enkelt :)
Publicerat denRed z i paddocken nu på kvällen. Hon kändes så himla fin. Det var länge sen jag hade en så bra känsla i galoppen. Det märks inte alls på henne att hon inte blivit ordentligt riden på 3 månader. Skönt att man kan börja där man avsluta. Hade inte varit så kul att börja om från början. Z mår bara bra av att vila sig. Hon känna 10 ggr fräschare nu. 

Nä, nu ska jag ta en dusch och sen tacka för mig! Puss 6km i det fina vädret :)
Publicerat den
Hejsan :) 

Jag och natta satte på träningskläderna och drog till skrylle och gick 6km.  Bara att mina tränings skor var inte dem bästa. Fick skoskav efter 2 km, fick gå 4 km med en sko.. Inte kul vill jag lova. 

Nu ska vi iväg och sola 30 min, puss puss

PS: visst är mina träningskläder snygga? ;) Älskar solen !
Publicerat den

Åh har precis haft världens underbarares ridtur på Världens piggaste häst. Jag är glad att jag satt kvar.. Samtidigt älskar jag hennes luftiga lekfulla travsteg, hon har så mycket energi i varje steg. 

Hon blir väldigt tittig på allt när hon har så mycket överenergi. Jag är som sagt glad att jag satt kvar på henne.. Lite bock språng här och var. Inte hennes fel att hon har så mycket energi.. 

Just nu står hon i en av gräshagarna med ett lätt fleece täcke och bara njuter av solen.. Skönt för henne att slippa det tunga vintertäcket en stund. 


Förfest pic :)
Publicerat den

rogge, jag Olivia och philip
 
Vi var några stycken hemma hos mig igår innan vi drog till slagt. Sjöng singstar och en j*kla massa schlagerlåtar. lätt en av dem bästa förfesterna detta året,  Vilket härligt gäng! Olivia den lilla apan bangade utgång. Hon orkade inte.. Det var bara jag, Malin, Philip, Timmy och Roger som gick ut. Fast vi mötte upp en del folk ute så vi hade kalas kul!
 
Har varit lite bakis idag, men har försökte hålla mig ute i det fina vädret. åkte inte till tävlingen förens vid 3 så han nyktra till mig. Nu ska jag nanna kudden, god natt på er
 
Har verkligen haft helt fantastiskt bra utgångar detta året.. 2014 levererar.
philip, Olivia, malin och jag
malin Olivia och jag.What a Feeling ! :)
Publicerat den

Hej på er :)
 
jag har haft fullt upp idag och min mobil har varit lite haft urladdad så har inte kunnat blogga. Var iväg på tävling med Anneli i Flyinge. Corre hoppade 120 - 130 cm, ett ner i 120 och 2:a i 130! Super duktig! :D
 
När jag kom hem fick jag lite ridsug så jag red z nu på kvällskvisten.. Hon sprang in i stalldörren för drygt 1 vecka sen och har varit lite svullen på vänster bak. Dock har hon inte visat täcken på hälta. det var bara ett litet skrapsår på höger bak.  Men hon har fått stå ändå. Så tog det lite lugnt idag. Skrittade mest men la även till lite travarbete.. 
 
hon var en helt annan häst idag. Kändes väldigt lätt och lyssnade på varenda liten signal. Satt med ett leende på läpparna under hela passet. Hon har stått rätt mycket på sista tiden med tanke på att mitt ridsug inte har varit på topp.. Hoppas det ändras nu när det blir lite soliga dagar. Mycket roligare att gå ut i stallet när det är sol och slippa dem tjocka vinterjackorna.. + leran är inte heller det roligaste..
 
 
 
 
 Utgång
Publicerat den
Mina nya tröjor ;)
Publicerat denEmporia :)
Publicerat den

Jag och Malin lunchade på café 2000 idag. Älskar deras sallader och rekommenderar verkligen att ni går dit och provar. Finns hur mycket som helst att välja mellan..

Efteråt drog vi till emporia. Fick lite inhandlat. Ett par byxor och 2 tröjor. Kommer ni ihåg den blå vita bh jag köpte för någon vecka sen? Den gick i sönder efter första användningen så köpte en ny nu. Kunde inte låta bli, den var ju så snygg :) Lunch dejt :)
Publicerat den


Kräftskiva
Publicerat den

Hej på er :) 

Solad för drygt en timme sen.. Sjukt skönt! Det blev hela 30 minuter hoppas jag blir brun nu.. Brukar ju ta 12 h innan man vet hur mycket solarier tagit. Pigmenten ska lägga sig osv.. 

Jag har hunnit fixa stallet och duschat.. Nu ska jag natta och Linus äta en god kräftskiva. Mysig fredag ! 2 nya hästar :)
Publicerat den

Jag har precis kommit hem från Malmö. Var och red underbara Lexus som var helt underbar Att få rida igen.  Lika mysig och trevlig som jag kommer ihåg honom. Red även en unghäst som precis börjat bli inriden, suttiten några gånger. Hon var duktig, både travade och galopperade. 

Nu ska jag iväg och sola 30 minuter sen fixa mitt eget stall ;)


Ramlade när jag skulle hoppa av honom :) 


En tidigt morgon..
Publicerat den

Sitter på arbetsförmedlingen, ska på ett litet möte om en stund. Sov längre än vad jag skulle ändå är jag här 10 minuter tidigare.. Det kallar jag att fixa sig snabbt.. 

Ska iväg och betala min resa idag! 45 dagar kvar.. Helt sjukt vad jag längtar efter värmen.. 


Turkosa naglar ! :)
Publicerat den

 
Hej på er :)
 
Sitter och väntar på att maten ska bli klar. Föräldrarna stack till Thailand för en timme sen. Jag har hunnit sola i 25 minuter samt fixat mina naglar. såg dock att det blev lite utanför på bilden men jag bjuder på den ändå..
 
Ska ut i stallet och fixa lite sen ta en skön dusch. Det har varit en helt perfekt tisdag och känns som jag har hunnit med mycket.. btw 47 dagar tills jag åker till Turkiet ! Can't wait..
 
 Solning :)
Publicerat denSkimmlar är snygga! :)
Publicerat den

 Shopping på Nova :)
Publicerat den

Jag och Olivia har lunchat och shoppat lite på nova Idag. Jag köpte lite smink, ögonbrynsfärg, en ny bikini till min resa och en snygg tröja på rea. Jag blev helt såld på den så kunde inte hålla mig. 300 :- tror jag den kosta eller nått. Ni som är intresserade av tröjan, ni hittar den på vero moda, dock tror jag att jag tog den sista på nova men den kanske finns på något annat ställe.
 
ps: in och följ mig på instagram, dklevenborn heter jag :D !
 

300:-  på vero moda

Bikini 150:- för överdelen och 99:- för underdelen, hittar ni på H&M
Smink från H&MLunch på Nova :)
Publicerat den


 Som vanligt, mums :)Yeah fick u
Publicerat den

Jag har alltid vetat att en dag, en dag skulle jag bli bättre än vad ni är och idag några år senare står jag här, har allt och lite till som ni aldrig kommer att få eller har haft. Jag är glad att jag alltid lyssnar på min instinkt. Jag visste att jag inte behövde er för att bli bra, jag skulle få något bättre och det fick jag , + 1000 gånger mer... 

Hahaha! This time it is true, what dosent kill u Will only makes u stronger. Detta är till er, hoppas ni känner er grymt träffade! Ni kommer aldrig bli bättre än mig, inte nu, inte sen, utan aldrig! Haha! 
Bokat RESA ! :D
Publicerat den

 
åh äntligen har jag bokat resa.. Till Turkiet åker jag i april tillsammans med min syster och två vänner.. Får göra lite nya inköp , Skor, bikini osv. Dags att dra igång med 1 månads bantning så man har lite snygg kropp när vi åker.. bara 6 veckor tills dess..
 
 
 
 Mår som man förtjänar
Publicerat den

Godkväll :) 

Håller på att fixa stallet just nu. Har legat på soffan exakt hela dagen och bara kollat på tv. Hade jätte kul igår på slagt! Vi blev en hel del folk, mycket dans och god dricka. Jag ska göra klart här och sen gå och duscha.. Har inte bestämt vad jag vill göra ikväll. Kanske bara blir att jag är hemma hela dan, vi får se :) 
Round 2
Publicerat den

Jag sitter just nu med en cider i handenoch njuter av att det är lördag. Solningen gjorde sitt jobb, väldigt avkopplande och jag känner mig mycket fräschare. Är taggad för ännu en bra kväll.. Idag sparar vi inte på krafterna utan får all in.,

Jag kommer att må som jag förtjänar imorgon men det tar vi då, eller vad säger ni? You only lives once.., ;) Det är en sån dag idag...
Publicerat den

Hej på er :)

Jag sitter just nu och väntar på att natta och Linus ska bli klara. Ska köra dem till stp och passa på och sola en stund. Känner mig lite blek. Gårdagen var jätte rolig och jag drack en hel del tequila. 

Jag är lite smått bakis idag men ska som sagt sola och köpa en ansiktsmask sen är jag nog på hugget igen. Vi tänkte dra en runda till slagt idag. Z får vila men det dör hon nog inte av. :) 

En bild från i somras :)