Man får inte glömma bort det Roliga i hoppning!
Publicerat den

 
Från läsare : Gillar din inställning! Känns som om så många tävlar för rosetter och placeringar och glömmer bort att egentligen ska man göra det för att det är kul. Fina bilder också! :)
 
Ja men jag tävlar inte för vinster och placeringar även om det är kul att vinna lite då och då ocksås självklart. Jag tävlar framför allt att jag tycker det är roligt och att för att hästen jag rider tycker det är kul. Det är en sån inställning jag tycker alla borde ha som tävlar.. Det är så lätt att glömma bort den biten.
 
Jag tror att folk glömmer bort den roliga biten i tävlande och bara fokuserar på att det måste gå bra hela tiden. Kommer man inte felfritt runt eller blir placerad blir det ett j*kla liv. Antingen skyller man på hästen eller så får ryttare en jädra massa kommentarer om hur dålig man är och hur mycket fel man gjort.
 
Glöm ej hästar är inte maskiner, du kan inte trycka på en knapp och be dem hoppa felfritt. Ryttaren är inte heller felfri, alla gör fel. Det är det som gör oss till en bättre ryttare. Gör om och gör rätt. Det kan inte alltid gå bra.
 
Vi är så många som delar denna sporten. Blir det inte roligare om man ger varandra positiv feedback i stället för att trycka ner varandra? Och i det hela glöm inte den andra halvan, Hästen! Som ställer upp varje dag i både reng och rusk. Som ställer upp både morgon och kväll och hoppar allt du styr på. Som gör allt bara för din SKULL!
 
 Gavin DeGraw - Soldier
Publicerat den

 
Gavin DeGraw är helt klart en av dem bättre artisterna. Denna låten går rakt in i själen. Njut :)Tävling kågeröd :)
Publicerat den

 
 
Hejsan :)
 
Idag har jag varit iväg och tävlat lucky. Vi hoppade 1m och 105 cm. I första klassen hoppa han jätte fint både inne på framhoppningen och inne på banan, Jag kom till ridning och kom tillbaka och samlade upp honom mellan hindrena. Vi var ett team. Allting flöt bara på och kändes sjukt enkelt. Vi fick ett skit pet in i kombinationen bara. Men det är inte hela världen.
 
I 105 kändes han trött redan på framhoppningen. Vi tog 2 språng på 115 innan vi gick in på banan. 1-4 hoppa han super bra och jag red honom bra. vid 5 kom jag inte tillbaka och han stannade. 6:an var en kombination som vi fick helt fel distans och han fick ta i jätte mycket.. Numer 7 svängde han av redan 3 meter innan. Jag tror han fick ta i så mycket i kombin att han helt enkelt inte orkade.
 
Viktigast av allt är att vi båda två har kul ihop, sen om vi får med oss lite fel här och där spelar igen roll. Vi gör det vi älskar tillsammans och det är att hoppa. Lite mer kondis träning och lösgörande arbete så kommer han bli svårslagen! :)
 
 
Tack Malin och Olivia som agerade hästskötare och fotograf. ( Knopparna är gjorda av malin, riktigt proffsiga, så vill ni ha en bra groom så vänd er till henne ) ;)Utgång snart :)
Publicerat den

Hej

Tänkte bara logga in och bjuda på två bilder. Har precis kommit hem till Malin och ska påbörja våran kväll. Blev lite stressigt nu ikväll så är inte super taggad. Men efter några shotar kommer jag väll tagga till. 

Ha en underbar kväll allihopa! Pussar Longering :)
Publicerat den

Hur kan man inte låte bli att le när man möts av denna synen när man kommer gående? En vackrare häst får man leta länge efter... Jag longerade bara henne idag eftersom att jag inte har någon lust att rida henne. Anledningen till det är att hon är fet, lat, och sjukt stel. Och ja det är mitt eget fel eftersom att hon inte blivit riden. Det känns helt enkelt som en smart lösning att longera några dagar så hon kommer igång lite, och eventuellt blir lite mer lösgjord. 
 
Jag ska hoppa in i duschen nu, ikväll förfestar vi hos malin för att sedan bege oss vidare till harrys i malmö. Dem hade premiär idag. Kul att prova på en ny klubb.... Just det, jag hade helt tagit fel på vilken dag jag skulle tävla. På söndag startar jag och inte imorgon som jag hade för mig från början..
 
Hörs imorgon :)
 
 
 
 Jordgubbar och vindruvor
Publicerat denGodmorgon kära läsare :) 
 
Jag sitter på altanen hemma hos Malin och äter jordgubbar och vindruvor. Solen är framme och äntligen kommer sommar känslorna fram på allvar.. Det endast som saknas just nu är en jordgubblime cider eller lite bubbelchampange. 
 
Vad händer idag? Kanske blir en utgång ikväll. Harry hade premiär och vi funderade på att gå dit. Jag ska hinna med att pyssla med Zamora och städa mitt rum, Men det är lugnt, Klockan är inte så mycket, So No stress Jacuzzi :)
Publicerat den


Jag är precis hemkommen efter en mysig kväll i staffanstorp. Jag, malin och philip badade från klockan 8- halv 11... Hur sjukt är inte det? Det var 37 grader i vattnet, precis lagom.. och väldigt avkopplande. Vi hade mycket att prata om så tiden bara flög iväg.
 
Jag skulle rida ut z innan idag men hon var helt galen när jag skulle passera grannens hagar. Tror det beror på att hon är brunstig.. Jag fick rida i paddocken istället, men hon kändes extremt seg... Det blir väll bättre när hon får tillbacka sin kondis antar jag.
 Lucky :D
Publicerat den

Jag var och red lucky innan idag. Vi red ut en runda och bara njöt av det fina vädret. Båda två njöt i fulla drag, han blev glad när jag släppte iväg honom lite i galoppen. Öronen var spetsade hela rundan runt och man kände i varje rörelse hur kul han tyckte det var.
 
Har kollat igenom starlistorna inför lördagens tävlingar. Vi startar som nummer 11 i 100cm och som nummer 14 i 105cm. Känner mig extremt taggad och lite små sugen på revansch. Jag red ju som en kratta i sydslätten. Den här tävlingen ska jag skärpa till mig lite och rida igenom varje sväng!.
 
( Snodde bilden från ägarens (linda) facebook )Midsommar - FotoBOMB!
Publicerat den

Jag hade verkligen en av dem bästa midsommarna någonsing. Dem flesta av mina vänner var samlade och det var en kanon dag att fira tillsammans med det här gänget. Kunde verkligen inte önskat en bätttre midsommar. 
 
Tack allihopa som kom. Här är en liten del av bilderna. 
 
 
 Rodeo häst !
Publicerat den

Badade Zamora innan idag. Hon har bara gått och tagit det lugnt ni i cirka 1 månad,  så nu ska hon igång igen. Det hade fastnat så mycket skit i hennes päls... Om jag inte hade vetat att hon var en skimmel hade man aldrig anat att hon var vit under. (skämtosido). 
 
Jag planerade att rida henne idag, men bestämde mig sen för att longera henne och rida imorgn i stället. Tur var väll det för zamora bjöd på en liten rodeo uppvisning i paddocken. Så glad att jag inte satt på.. Men visst är det en härlig känsla när man märker på hästen att den tycker det är kul att börja jobba igen? Det är precis så det ska va tycker jag. :)
 
 Mina Små Bebisar
Publicerat den

 
 
Nu när sommaren har "kommit" och mina små prinsessor har släppt deras vinter päls, kommer det fram två stycken mycket vackra och söta ponnysar.. Molly har verkligen vackra drag, hennes ansikte är unikt. 
 
Föresten kommer ni ihåg att dem var så rädda när jag fick hem dem för ett år sen? Athena är nog den som har förändrats mest. Hon kommer fram till en i hagen om man sätter sig på huk. Visa dagar är hon på bus humör och gör några bocksprång innan hon kommer springandes. OCH vilken pussgurka hon har blivit... Hon vill va med överallt och synas hela tiden.. Ger man inte henne tillräckligt med uppmärksamhet ser hon till att skaffa det. 
 
Det var en dag då hon låg ner i boxen när jag kom in i stallet. Jag kunde gå in i boxen och lägga mig bredvid henne och hon bara gick med på det. Hon var sten cool och bara ville pussas. Det känns verkligen som att hon har börjat lita på mig. 
 
 Ny Häst - Lucky star!
Publicerat den

Vem är nu lucky? Han är valack på 20 år som gått medelsvår hoppning. Jag Lånade honom på frank kutscher träning i slutet av maj ..Hoppa kan han och gör det med bravur. Detta är verkligen en häst som jag behöver just nu. Allt känns så himla enkelt och han kan lära mig mycket i hoppningen som jag tappat sen jag köpte Zamora.
 
Vi hoppa bana på 120cm på franks träningar. Jag tävlade honom för första gången förra helgen (15) i sydslätten. 90cm och 1m. i 90 cm fick vi ett skit pet, och i 1m red jag som en kratta men vi kom till ohm och där satsade jag verkligen allt, kanske lite väll mycket och på sista hindret "red" jag inte alls utan jag hade så kul att jag bara åkte med, vilket resulterade i att han tvär stannar och jag hoppar själv haha... Det var verkligen inte hans fel. Jag skulle gjort en förhållning eller något men red bara på. Som tur är har jag en häst med rutin som visar när man gör fel.
 
Men vi hade jätte kul båda två. Nu till helgen ska vi till kågeröd och hoppa 1m - 105. Vill tacka linda för att jag får låna hennes fantastiska häst. :)
 
 
 Ska jag dra i gång bloggen igen?
Publicerat den


Hej på er :)
 
Det var ett tag sen nu, tänkte kika in här och säga hej bara. Har hänt så mycket nu som jag gärna vill dela med mig av till er. Jag vet inte om jag vill dra upp bloggande igen eftersom att jag tröttnar så himla snabbt. Men visst hade det varit kul att få lite uppdate? Det är rätt skönt att skriva av sig emellan åt, samt kul att kunna kolla tillbaka.
 
Det har hänt både tråkiga och roliga saker så jag uppdaterar er lite. Annars blir det så mycket i ett enda inlägg. Låter bra va? :)
 
Förresten hade ni en bra midsommar? Min var kanon bra!