P & J Romelåsen Sport Ryttarförening
Publicerat den

åh, vet inte var jag ska börja.. För det första så skulle trynet tramsa innan vi kör hemifrån och sliter sig och springer runt som en tok med grimskaften mellan bena. Tog säkerligen 10 minuter innan vi fick fångat in henne igen och lastat henne. Jag trodde P&J var på samma ställe som dem har sina grästävlingar, men det var helt fel ställe. Så gick vi in på hemsidan och tog en annan adress som var 30 minuter därifrån vi var.. Så körde vi dit och hamlade mitt i ingenstans.. Så fick ringa till dem som anordnade P&J och då var det tydligen i skönabäck som dem höll hus i, och vi hade ingen bensin på bilen så fick köra på ett helt annat håll innan vi kunde styra bilen mot skönabäck.. Sjukt kluddigt och svårt att få ner exakt hur vi körde.. Men vi säger så här, resan skulle ha tagit kanske 30 minuter max.. Vi körde i 2h innan vi var framme pågrund av vi (läs:jag) trodde att det var ett annat ställe..
 
Vi kom i alla fall fram när dem skulle börja på 70 cm där det var 3 st, sen startade jag först i 80 cm.. Men den var snälla och flyttade ner mig sist ( som nummer 8:a) Hann upp på trynet rida fram lite lätt och ta några språng, hon var lite mer spänd idag och det märktes i sprången men hon hade betydligt bättre språng kurva.
 
80cm: Vi fick ett stopp på första hindret för jag glömde att rida fram henne då vi fick starta typ direkt när vi kom in på banan. Hon behöver en ryttare före för att hinna bli lite mer avslappnad men dem kallade in mig när typ ryttaren före mig var färdig.. Så det var bara att köra på. Sen hoppa hon resten av banan super, någon bom rulla, men hon var inte stark utan lyssnade bra, hade fina luftiga språng. 80 cm är fortfarande för lågt för att hon ska bruka allvar.. Men det är som sagt bäst att hoppa lite lägre för att hitta rytm och känsla och framförallt att hon slutar vara så stressad. Hon är ju trots allt bara en bebis på detta. Man får ta hennes små framsteg och se det positivt.
 
Sen vill jag bara ge ett extra plus poäng till dem som anordnade P&J. Väldigt tillmötesgående och ringde upp och hjälpte mig när allt blev så fel idag, super service (Y)
 
 Tränings upplägg.
Publicerat den

Jag själv finner inspiration av andras tränings upplägg så tänkte att jag skriver ett eget, så kanske ni som läser och har häst får lite tips. Självklart kan upplägget ändras ( Tex. måndagens hoppning kan bli på tisdagen i stället),  vädret har största kontrollen eftersom att vi inte har något ridhus.
 
Jag gillar att jobba min häst väldigt mycket från marken. Det gör jag minst 1 gång i veckan. Man kan variera om man vill, Tomkörning är bra för den som kan, Pessoa sele osv. Jag kör på ett ganska klassigt sätt, inspänningar och longerslina. Hon får jobba och bära upp sig själv. Första gångerna vi gjorde detta var galoppen katastrof. Nu har hon blivit så stark i kroppen att hon kan gå in på en lite mindre volt och galoppera.
 
Hoppning sker 1-2 gånger i veckan. Beror på om det är P&Js eller tävlingar osv. Hon går väldigt varierande. Banhoppning gör vi aldrig hemma utan bara när vi åker iväg på P&Js. Hemma blir det mer gymnastik, teknik, enkelhinder osv.
 
Trimning- 2 gånger i veckan minst och sker på väldigt varierande underlag. Stubb- gräsbana-paddock- uteritt osv. man kan trimma hästen på rakt spår också. Så ni som inte har en paddock, ut och använd er ut av naturen!
 
Sen händer det att vi lägger till lite intervaller i naturen, klättring, mysig uteritter osv.
 
 
 
 
 
 
 P & J Lomma Ridklubb.
Publicerat den

Äntligen blev det dags för våran "första" P&J tillsammans.. Va ute på två stycken när jag ungefär precis hade fått hem trynet, men eftersom att jag har haft problem att lasta henne, och transporten har varit på lagning och ja allt har liksom varit emot oss så har jag varken kommit iväg och tränat eller tävlat med henne. Men så fick jag tips om en kille som kunde hjälpa mig att lasta. Jag provade och det tog honom max 3 gånger och nu kan jag köra iväg med henne utan problem, ( Fredrik Zanden ) Ta kontakten med honom, han kan hjälpa er med nästan alla problem ni har med er häst. Tack ännu en gång för hjälpen :)
 
70 cm : Blev väldigt lång framridning, Svårt att planera tidsmässigt när man är på P&Js. Fick ett stop på numer 3, mes red 1 och 2 sen sa hon skärp dig och sen red jag henne framåt resten av banan och då tvekar hon inte.
 
80cm: Här var hon trött, lång och väldigt STARK: fick ingen kontakt överhuvudtaget vilket resulterade till 2-3 ner, kommer inte ihåg, men det var inte bra, hon tog betet, jag kom inte till ridning, det blev dragkamp, fick inte några bra språng ( Förutom på numer 3, där hoppa hon bra ), en kaos ritt.
 
Sen får jag tillägga att hon hoppar inte bra på dessa höjderna då hon tycker det är för lågt. Det blir ingen höjd i sprången och vi får inte in rätta känslan. Men det handlar liksom inte om höjden, Hon behöver öva på allt annat som händer runt omkring och när hon är vann och har lärt sig, då börjar vi hoppa lite högre.
 
Nu på fredag åker vi till Romeleåsen och hoppar antingen en 80 cm eller en 90 cm har inte bestämt mig än.
 
 
 
 DAGBOK
Publicerat den

 Hejsan.
 
Jag är inte intresserad av att hålla igång bloggen med 3-4 nya inlägg varje dag. Men jag vill ändå använda bloggen till att dela med mig av träningar - tävlingar och lite tips och upplägg osv med trynity. Men att blogga om min vardag det blir det inget av. Då kan ni följa mig på Snap : Dklevenborn Eller min instagram : Dkleveborn
( Blir enklast att ha samma namn ;) )