Nya Stövlar.
Publicerat den

Mina nuvarande stövlar har gått i sönder, vilket är ganska skönt för jag har aldrig gillat dem ändå..Säg inte det till min mamma bara. (haha) Jag har varit lite inne på att köpa ett par bruna för det är så himla snyggt, men jag har svårt att se ett par bruna stövlar tillsammans med min skrikrosa kavaj. Samt är det svårt att matcha schabrak och luva.
 
Jag var inne på horze hemsida och hittade denna stöveln. Den var på rea också (40%) så det var inte så dyr. 2700:- Tror jag dem gick loss på nu. Vad tycker ni? Är det en ful eller snygg stövel? Kan ni inte skicka tips på snygga stövlar?
 
 
 
 Kvällshoppning :)
Publicerat den

Ett spontant hopp pass blev det ikväll. Jag gick in på Tdb (tävlingsdatabasen) och kollade kommande tävlingar. Dem flesta tävlingar som var nära att köra till är på lördagar, och eftersom att jag jobbar på lördagar så måste jag tävla på en söndag. Men det betyder att jag får köra över 10mil, eller mer.
 
Men jag såg att det var en kvällshoppning (P&J) på torsdag. Cirka 8-9mil dit, men det kan vara värt det för jag får abstinens om jag inte kommer ut snar. Zamora skulle egentligen vilat idag men om jag åker dit på torsdag så vill jag ha hoppat henne innan. Senast jag hoppade henne var i torns, den 23.
 
Jag hoppa bara några språng på en oxer och ett räcke. Man märkte tydligt att mitt trimpass i måndags hade en inverkan. Fick igenom jätte bra förhållningar under hela passet och hon kändes väldigt fin att rida. Dock skulle jag önskat lite mer tryck i galoppen. Inte att hon ska gå mer fram utan att hon liksom får med sig baken lite och ja hur ska man förklara, om du åker i en bil och trycker gasen i botten så får du ett tryck bakåt i sätet. det är typ lite den känslan jag saknar när jag red idag. Men hon hoppade helt okej. Hittade avstånden förvånansvärt bra, jag brukar alltid annars ha en markbom  som hjälp vid hindrena men sket i det idag.
 
Rosa utrustning och rosa hinder :) ME LIKE
 
 Avramling!
Publicerat den

Red ut en runda med louise idag, hon red sitt nya sto som har ett extremt konstigt namn så ni får lära känna henne som strumpan. Vi red en runda som jag inte ridit på 3 års-tid. Safari hete den då. En runda med väldigt mycket gräs slingor, perfekt för en galopprunda. Vill helst undvika och galoppera på grusvägarna då det sliter så mycket på hästarnas ben.
 
Zamora var jätte tramsig hela rundan och kastade sig åt alla håll och kanter hela tiden. Jag satt som tur kvar alla dem gångerna.. Även om jag vart nära att ramla av. MEN när vi travade av dem på barnvallen så slänger hon sig åt sidan för ingenting och jag var inte alls beredd då jag red henne i en låg avslappnad form. Så jag fick smaka lite på gruset. Jag hatar den känslan när man hamlar ur balans och hinner tänka "nej nu ramlar jag av". Men ibland behöver man ramla av för att känna att det inte alltid gör ont.
 
 
 
 
 Förhållningar!
Publicerat den

Tänkte kika in här lite snabbt och dela med mig utav mitt trimpass igår med Zamora. Något jag tror att många glömmer i det dagliga arbetet är dem små hjälperna som man egentligen borde träna på varje gång man rider. En förhållning tillexempel, en häst som är 10år ska ta en förhållning direkt. Den ska vänta och lyssna.
 
Den senaste tiden har jag mest tränat på att Zamora ska ha en bra framåtbjudning och ta min skänkel. Nu går hon fram av sig själv, ( nästan för bra emellan åt ). Mitt stora problem just nu är att hon inte tar min förhållning. Vilket gör det lite svårt när vi sen hoppar och hon bara drar iväg. Det blir en dragkamp mellan mig och henne och det vilket jag verkligen inte ha. Jag vill lätt kunna krama min hand och då ska hon lyssna.
 
igår tränade jag jätte mycket på detta, och ja det gick helt okej emellan åt. Det finns inga genvägar, och det är lätt att man glömmer att träna på detta då det egentligen är ganska uppbenbart att hon ska kunna.
Har ni några tips på vad man kan ha för övningar ?
 
 
 
 
 
 
 Athena S.Å.L.D
Publicerat den

Nu är mitt lilla troll såld och har åkt till sina nya ägare i Örebro. Hon kommer få det så bra! Hennes nya lilla ryttare heter också Denise. Hon kommer bli ompysslad och få massa kärlek. Det var precis ett sådant hem jag ville hitta till henne. Det kändes inte alls jobbigt att lämna iväg henne även om jag egentligen inte ville göra mig av med henne. Men så är det ibland. :)
 
Jag kommer följa athenas resa genom nya ägarnas Facebook, Ska bli roligt att se vad det blir utav henne :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 Spontan Tävling i Stävie
Publicerat den


För två helger sen var jag i stävie och hoppade 90 cm med Zamora. Resultatet var inte det bästa, tror vi slutade på 25 fel eller nått. Haha, men det finns en förklaring till allt.
 
Jag har inte ridit speciellt mycket i sommar så Z är inte helt på g, och jag hoppade henne 1 gång innan, och innan dess var det typ 2 månader sen jag hoppa henne. Men det finns inga ursäkter. Jag ställde upp för att hoppa för att jag var sugen på att komma ut igen och för att båda två tycker det är kul.
 
I allfall, Z var så himla fin på framhoppningen. Ovanligt bra! När vi kom in på banan och hoppa första hindret så tänkte jag direkt Wow, detta kommer gå bra, men så kommer vi mot tvåan, ett vanligt skit räcke., jag har fortfaranade den här känslan gud detta kommer gå super,  vi ligger bra till men av någon anledning bestämer hon sig för att lägga till ett extra galoppsprång så vi kommer alldeles för nära. Fortsätter mot numer 3 som också är ett räcke, lägger till ett extra galoppsprång igen, och fick bommen mellan bena. Tappade helt vägen till numer 4, så fick lägga en volt, hoppade resterande 2 hindrena super bra, ( oxrar båda två) Numer 6 räcke, klarar vi, numer 7 räcke, lägger till ett galoppsprång till, numer 8 oxer, kommer bra och hoppar bra men river. (slarv)
 
Vilket missförstånd det blev, så hädanefter är det bara räcken som hoppas hemma! Träna träna träna! Men jag är sjukt förvånad hur bra hon hoppa upp på oxrarna, det börjar hända lite. Är det bara jag eller har det inte byggts på rejält med muskler på rumpan?
 
 
 
 
 Har hästar hjärna som en ärta?
Publicerat den

Jag var inne på tyras blogg, eftersom att hon har valt att vara offentligt så ser jag ingen anledning till att inte nämna henne som "person", dvs, "en viss bloggare"..  och jag har egentligen inget emot henne personligen då jag gillar att läsa hennes blogg. Men på senaste tiden har bloggen varit väldigt förvirrande och en del läsare har reagerat och kommenterat för att få en förståelse. En del har en dålig ton och det finns absolut igen anledning till att kalla en människa dum i huvudet. What so ever!
 
Men jag reagerade på hennes senaste inlägg. Jag print screenar rakt av så det inte blir några missförstånd.
 "Men hästar har en hjärna lika stor som en ärta typ… Det säger en hel del. De skiter i om vem som äger dom. Eller som Björn säger, vem som tjänar dom. För så är det. Vi är deras tjänare. De bryr sig inte om om det är jag som ger dom kvällsmat eller om det är Ulla-Bella."
 
Det här inlägget är inte alls menat att kritisera tyra, jag vill bara veta hur ni tänker kring detta?
 
Jag tror att hästarna är smarta djur. Jag tror att om man skapar ett starkt band med sin häst, att även om man är ifrån den i tex 3år, kommer den ihåg än. Mina hästar vet vilken tid dem alltid kommer inte från hagen, är jag några minuter sen står dem och väntar. Dem vet vilken tid det är frukost varje morgon. Är jag alldeles för tidigt ligger de och sover.  Jag tror också att mina hästar inte kan ha det bättre hos någon annan än vad dem har hos mig. Det är vad JAG tror. För det är på det sättet jag vill att dem ska bli behandlade på.
 
Kommentera fritt!