Lexus Tävling Sydslätten - 90 cm
Publicerat den
Provridning- Ny häst
Publicerat den

Förra fredagen var jag uppe i Kristianstad och provred ett sto. Hon var bara 6 år gammal och hade inte gjort så mycket. Jätte fin häst. Hon hade väldigt kort steg i traven, det kändes lite som att rida på en ponny men det är nog bara för att jag är van vid Zamoras långa steg. Galoppen var riktigt härlig och med lite mer markarbete hade hon nog kunnat bli en riktigt fin hopphäst! Då kapaciteten fanns där.
 
Jag ville prova henne en gång till innan jag bestämde mig, men hon blev såld redan dagen efter. Men fin var hon! :) Bjuder på några bilder från provridningen. Ursäkta kvaliten, dem är tagna med en mobilkamera.
 
 John legend - all of me
Publicerat den

 
Min nya favorit låt. EnjoyHATAR FOLK SOM....
Publicerat den

Hur iritterande är det när man berättar att man tex har varit med om en olycka. Så som blivit påkörd bakifrån av en personbil. Och den man berättar för säger, ja men jag har varit med om en lika dan olycka, bara att det var en lastbil. Eller om man säger att man har ont i magen, så säger hen att hon har magsår och spyr osv..
 
Hatar folk som alltid ska kontra med att dem haft värre skador eller är sjukare. När dem inte ens värkar sjuka.. Man kan berätta att man varit med om en olycka , men varför ska man alltid vara värst?! om jag säger att jag nästan dog, dog du då? Eller ?! Förstår ni min poäng lite här..
 
Har ni någon vän eller någon i er närhet som är likadan?
 
 
 
 
 Bilder Från Tävling i Kågeröd ! :)
Publicerat den

Här är några bilder från Kågeröd i helgen. Är det bara jag som tycker att jag ser sjukt liten ut på z? Ser ut som en lite flicka! Z har verkligen blivit maffig! Men jag vill inte påstå att jag ser så liten ut i verkligheten haha :) Eller gör jag det? Olivia du har väll rätt bra koll?
 
Jag älskar Z:s energi på alla bilder. Hon var så exalterad att få komma ut. Har kollat igenom filmen från 90cm men kommer nog inte lägga ut den. Jag vet i alla fall vad jag ska träna på hädanefter. Det är alltid bra att ha någon som filmar så man kan gå tillbacka och analysera sin ritt. Gör om, gör rätt.
 
Sista bilden är på Olivia för er som vill ha en bild av hur hon ser ut. Det är oftast hon eller min morbror som tar alla bilder till bloggen. :)
 

 
 Planen med Z ! :) är hon SÅLD?
Publicerat den

Jag vet att det är många som har undrat vad som kommer att hända med Z. Så här ligger det till, jag kommer att sälja Z, men jag kommer inte att ha bråttom med att göra det. Blir hon såld om 2 dagar eller 6 månader spelar liksom ingen större roll. Viktigast för mig är att jag hittar ett bra hem som kan ta hand om min prinsessa.
 
Just nu har vi planerat in två träningar för frank kutscher i slutet av denna månaden. Vilket jag ser fram emot jätte mycket då jag tycker att han är en extremt duktig tränare.
 
Och om cirka 3 veckor kommer jag tävla z i sydslätten. Kommer antagligen hoppa en 90-1m då för jag vill få lite höjd på henne så hon får inte lite mer språng. I 80 klasserna går hon bara över hindrena typ. Man får liksom inget "språng" om ni förstår vad jag menar. Men vi får se hur det går på träningarna fram över.
 
Sen får vi se är hon inte såld då så kommer jag antagligen leta lite fler tävlingar.
 
 
 
 Får tänka på vad man skriver ut!
Publicerat den

åh jag har så mycket jag bara skulle vilja skriva ut här på bloggen... Men ibland får man hålla sina tankar och "åsikter" för sig själv. Får försöka att hålla ett gott leende och bara puscha bort allting som är negativ.. Något jag har kommit fram till på senaste dagar är att jag bara vill umgås med folk som sprider glädje omkring sig och tycker om mig för den jag är. inte en person som trackar ner på en, hur man klär sig, vilka skor man har på sig osv.
 
Jag har ingen anledning till att umgås med sådant folk.. och jag ser ingen anledning till att folk i min omgivning ska umgås med sådana personer i heller. Allting blir bara så negativt.
 
Man ska älska en person för den dem är och inte för deras utseende. om personen i frågan klär sig i kläder som inte en själv tycker om så låt dem! Alla kan inte ha samma smak och stilar. TACKA GUD FÖR DET!
 
 
 
 
 
 1300 visningar ! :)
Publicerat den
Brun utrustning! :)
Publicerat den

Hur snyggt är det inte med brun utrustning? Livar verkligen upp den tradiga "traditionella" svarta färgen. Dem flesta hästar klär i brunt och vill man verkligen sticka ut ska man köra all in! Här är några heta tips jag hittade på budget hemsidan www.hooks.se. Jag är extremt sugen på att byta ut all min utrustning! Vad säger ni? MUMS!
 
169:-
239:-
 
5995:-
1499:-
279:-Åsikter och Tankar
Publicerat den

Det här inlägget är inte riktat till någon speciell och ingen behöver känna sig träffad överhuvudataget. Jag vill bara veta hur folk ser på saker och ting. Man får ha olika åsikter och tankar så var inte rädda för att säga vad ni tycker i kommentars fältet.
 
Jag snackade med en vän här om dagen och jag hoppas hon inte tar illa upp för att jag tar upp frågan här på bloggen. ( gör du det så får du säga det till mig i efterhand) Men kom in på den här frågan till varför jag säljer zamora. Det är mestadels för att jag vill komma upp i klasserna och hoppa 110-130 cm. Zamora hoppar också väldigt rakt så jag vill ha en häst som hoppar lite mer runt i sprången.
 
Jag fick ett svar på att 120 cm är inte speciellt högt eller svårt och att alla hästar kan hoppa det. Jag vill veta hur ni tänker? kan alla hästar hoppa 120cm? Med rätt förutsättningar? För mig kan alla hästar hoppa upp till 1m utan problem. Men jag tycker att 120cm är högt för en häst som inte har "det" och är väldigt mycket mer tekiskt att hoppa än t.ex en bana på 1m. Hindrena är lika bredda som höga, banan är betydligt svårare. Det är skillnad att vara hoppa ett hinder på 120, men en hel bana?
 
Hur ser ni på saken?! Har ni andra tankar?
 
 
 
 
 :)
Publicerat den

Glömde skriva på förgående inlägg att min tränare stina och hennes dotter caroline, som jag har känt sen jag var 7 år var också med och tävlade i lördags. Carro hade sin fina nya unghäst challenger, dem gjorde en tävlings debut med 0 fel i 80 och ett pet i 90. Bättre tävling start kan man inte få på en ny häst.
 
Carro har jag umgåst med sen jag var liten, vi lekte med bratz dockar och byggde upp stora hagar och hoppade hinder med låtats hästar när vi var små. När vi red ponny var vi ute och tävlade tillsammans. Vi var minst 6-7 ungdomar som var ute tillsammans och red för samma klubb. Vilken sammanhållning vi hade då. Det är kul när man är många och hejar på varandra,. Viktigast av allt är att man är glad för andras framgång!
 
Carro och jag är dock dem enda som fortfranade rider utav det gänget vi var. Nu är det andra små ryttare som får följa med ut på tävlingar. ska bli kul att komma ut lite mer tillsammans och tävla, Blir roligare stämmning!
 
Här är några bilder jag tog på henne och hennes snygga häst ! :)
 
 
 Tävling kågeröd!
Publicerat den

Jag efteranmälde zamora i fredags kväll till kågeröds lokal hopptävling. Jag fick bara ett j*vla sug på att tävla lite och komma ut. Senaste jag var ute med z var i oktober. Ringde snabbt till min trogne och lojala vän olivia som kom hem till mig klockan elva på fredags kvällen.. Trimmade zamora en snabbis i paddocken och fixade i ordning all utrustning. Halv 2 kom vi i säng och var uppe klockan 6. Eftersom att mamma inte orkade sig upp var det bara jag och olivia som åkte iväg.. Vi hade tur med vädret hela dagen.. Solen sken och jag ångrade inte mig en sekund att jag efteranmälde. Det fick gå hur dåligt som helst. Vi hade en perfekt morgon trots att vi bara fick några få timmars sömn..
 
80 cm, 4 fel på ett räcke. Kändes fin men ganska lång. Önskat lite mer action.
 
90cm: 0 fel clear round... Här fick jag lite så jag teg.. Action gånger 1000x... Zamora taggade till som bara den och skuttade till lite här och var.. Kanske inte den snyggaste rudan på 1-5, men efter det sattan var hon hoppade. Det var bara att släppa henna och låte henna ta tag i hindrena. Sista sträckan bara släppte jag henne och förväntade mig att ta med det sista räcket men hon lyckades på något magiskt sätt hoppa över hindret.
 
Innan jag forstätter måste jag bara berätta hur omtänksam denna hästen är att hoppa, man kan komma hur fel som helst men hon skulle aldrig få för sig att stanna. Hon hoppar allt och i alla lägen..
 
om 2 veckor är det dags för frank kutscher 2- dagars träning , längtar redan. Han är så otroligt duktig ! Väldigt inspererande att rida för honom. Har ni möjligheten att rida för honom så gör det!
 
2 veckor efter det är det sydslätten som gäller, hoppar antagligen 90-1m men vi får se.
 
 
 
 
 Folk som inte kan rida!
Publicerat den

Det är så sorgligt att se folk som inte kan rida utmärka sig som om dem vore proffs.. Har så svårt för sådan människor. Bara för att hästen krökar lite på nacken, så går den helt plötsigt i form?! En häst går inte i form bara genom att kröka på nacken,.. Hästen går i form på så sätt att den trampar under sig med bakbena och runda ryggen. All energi ska komma bakifrån. Aoutomatiskt kommer då huvudet ner. När hästen går i en korrekt form ska det kännas som att du rider i en uppförsbacke. Hästen ska vara avslappnad igenom hela kroppen.
Det går att läsa hur mycket som helst på nätet om hur du rider hästen i en korrekt form! Ta hjälp av en tränare...
 
Det är inte heller "coolt" att sitta och dingla med bena och rida med en hand... Det ser slarvigt och ridskole nivåaktigt ut!. Jag känner mig sjukt iritterad just nu.. Kan inte riktigt beskriva mina tankar i ord det blir bara slarvigt och osammanhängande så jag ger mig för nu..
 
Behövde bara köra in det i röven på visa som säger - " åh kolla min häst går i form " bara för att den krökar lite på nacken.. Det är helt fel! Ta till er och lär er att rida istället!!
 
PMS bruden tackar för sig...
 
 
 Fler bilder från Hoppträningen :)
Publicerat den

 Från dagens Fotografering! :)
Publicerat den

 Min chili! :)
Publicerat den


Hej bloggen :)
 
Fixade stallet tidigt i morse så att jag skulle ha hela dagen över till annat. Åkte till emporia runt lunch tid tillsammans med Olivia och Malin. Hittade inget som jag ville ha mer än en parfym som dem hade 25% rabatt på. Christina Aguileras parfym by night. Har haft den innan och tycker den luktar frukansvärt gott.
 
Efter emporia tog jag och Olivia några bilder med hästarna, visar dem sen. Så länge bjuder jag på 2 bilder på mig och chili. Väldigt mysiga bilder tycker jag, Kvaliten blev väldigt bra!Hoppbilder på Zamora
Publicerat den

Hopptränade Zamora idag hos stina. Hoppade på ett serpentin spår med 3 kryss längs medellinjen. En väldigt bra övning tycker jag och jag ska definitivt jobba vidare med den hemma. idag var det inte så mycket fokus på att få henne ställd utan bara att hitta rytm, följa med med handen sen fick vägarna bli lite halv slarviga.
 
Sen hoppa vi även en linje med oxer- räcke, 2 galoppsprång. Jag gillar verkligen det för här får jag verkligen träna på att komma tillbaka snabbt, vilket också börja gå bättre och bättre.
 
Hon var jäkligt tjafsig idag i dagens markarbete men på hindrena hoppade hon faktiskt bra och var ovanligt glad. Hur länge sen var det inte vi fick en bild då hon hoppa med öronen framåt? Kul att känna att hon tyckte det var roligt.
Jag vet att mina tyglar är för långa men jag har fått order av både frank och stina att rida med långa tyglar för att inte störa z överhuvudtaget så det är därför dem blir extremt långa när jag ger eftergift.
 
Ser ni så galet taggad hon är? Redan här kan man se att jag ger efter lite för att inte störa henne alls i munnen i språnget. En klar förbättring sen tidigare vill jag faktiskt påstå.