Fika på Espresso House ! :)
Publicerat den

 
Hej hopp :)
 
Har precis kommit upp ur badet. Kände för att koppla av lite. Olivia åkte hem för drygt en 1h sen. Vi fikade på espresso house och gick runt och fluktade i affärerna. Fanns mycket som ville följa med mig hem men som tyvärr inte fick det. Måste spara mina sista pengar. Är fattig!
 
Ska slänga på lite body lotion och tända lite ljus, sen mysa ner mig i sängen. En riktigt bra torsdag! :)



Fix :)
Publicerat den

 
Hejsan :)
 
Jag Kunde inte sova inatt. Körde mina föräldrar till en buss central i malmö i morse, då dem skulle åka till tyskland över helgen. När jag kom hem igen kunde jag äntligen sova några timmar. Har precis tagit en varm dusch. Dricker en Power king för att orka med dagen...  Ska iväg och fika om en stund med snyggingen på bilden.
 
Hörs senare ! :)



Ny Header! :)
Publicerat den

 

 
Jag gillar som ni vet att för nya mig, vad är inte fräschare en ny header Åter igen är det underbara Therese från http://babustylee.webblogg.se som gjort Headern. Enkel och stilren. TACK så hemskt mycket ! Du är väldigt begåvad.
 
Vad tycks?
 
besök : http://babustylee.webblogg.se



Provar Nya Instagram Funktionen ! :)
Publicerat den

Såg att det kommit en ny funktion , där man kan använda sina instagram bilder. Fick dock inte med alla mina bilder, är det så för er med? Att ni bara fick med dem senaste. Här har ni mina senaste instagrams bilder , FÖLJ MIG : dklevenborn
 
// Party - Nattas 20 år-fest, Malin och Jag !! //
 // Sommar pic //
// Mina Nya Skor Från Nelly.com //
 
// Min Sminkning På Våran Lokalfest Den 8 November //
 
 
// Två Nyttiga Luncher //
 
FÖLJ MIG PÅ INSTAGRM : dklevenborn
 
 
 
 
 



Zamora Berättar Del 2
Publicerat den

Hej Svejs , Zamora här.
 
Tyckte det var på tiden att jag gjorde ett inlägg här eftersom att lilla matte inte har bloggat några roliga inlägg på ett tag. Hur har er dag varit? Min dag har varit helt okej, förutom att jag frysit huvudet av mig.. Matte fick för sig att det var smart att racka mig då min päls växt ut och jag såg ut som en skogsmulle. Vad det nu är?? Hon körde inte på sin vanliga klippning, Nej nej... Utan här skulle vi raka hela huvudet också?! Hon förstår väll att det börjar bli minus grader ute.. Tydligen går utseende före. Antar att det är så med människor nu för tiden..
 
Matte har låtit mig stå några dagar, lite extra semester klagar jag definitivt inte på.. Vet ni vad? Igår fick jag stå i min efterlängtade gräshage. Jag förstår inte alls? Men jag säger inte emot. Får vara extra snäll mot henne när vi motionerar nästa gång.. Hmm, eller?
 
Här har ni en bild på MIG såklart. Snygg som alltid!
 
Ha det bäst
Zamora.
 
 
 
 



Ovisad Bild ! :)
Publicerat den

 
Tudelej!
 
Hem kommen från en kväll i malmö. Kollade Film och åt gott med min bror och hans tjej. Andra gången jag är där denna veckan. Väldigt trevlig och mysigt. Får även passa på att kela med chili cheese. Mys! :)
 
Jag ska snart släcka datorn och sova. Imorgon ska hästen ridas och stallet fixas vid lunch tid. Lite senare under eftermiddagen åker jag till nova och fikar med Olivia. Vet inte vad som händer framåt kvällen. Vi får se ! :)'
 
 



Zamora När Hon Var GRÅ
Publicerat den

 
Dem första bilderna är skickade av Zamoras gamla ägare, bilden precis ovan för är när jag provred henne. Jag saknar hennes snygga gråa färg. Det var en av anledningarna till att jag köpte henne haha :) Nej men hon var så Satans snygg som grå.
 
--
 
Samma häst?
 
 
 
 
 



Tack till alla! :)
Publicerat den

Jag vill bara tacka er som tar er tid att kommentera bilderna från photoshoten! :) Jag uppskattar sånt mer än vad ni tror.. så tusen gånger tack :D!
 
Hur det ser ut på häst fronten just nu? Zamora har haft 3 dagars vila, förra veckan körde jag på ganska hårt och hon fick inte vila alls, så tyckte det kändes schyst att ge henne nåra dagar att vila. Imorgon står ett dressyr pass på schemat om paddocken till låter. Har blivit j*kligt kallt på bara några dagar, vilket resulterar till att paddocken fryser. Hoppas jag får hem min transport snart, ( Den är på reperation) så att jag kan köra iväg till ridhus och trimma några dagar i veckan. Resten av dagarna får det bli att man rider ut och försöker anpassa ridningen till underlaget.
 
Hur gör ni när marken fryser? Sätter ni hästarna på vinter vila eller försöker ni göra som jag och rida så gott det går? :)
 
Bild från lomma i somras :)
 



Känner ni igen hästen?
Publicerat den

 
 
 
 
 



Livet på Landet :D!
Publicerat den

 
 
Kanske inte den bästa bilden men man tar vad man har! :)
En härlig vinter kväll igår, Älskar denna gården och skulle inte byta ut den för någonting annat. Trivs som fisken i vattnet i detta hus. Ni ska se på sommaren när allting är grönt och gården fixad och blommor över allt. Då är det jätte fint här! :) Ska komma ihåg att fota nästa sommar..
 
 
  



Bilder Från Sommarens Photoshot Del 2#
Publicerat den

 



Svar på tal :)
Publicerat den

Från läsare: Hej!
Vilken superhärlig häst! jag är ju helt såld på skimmlar men jag tyckte att din hade en trevlig exteriör också =)
Jag har en fråga av ren nyfikenhet. Jag skummade igenom din blogg och framförallt bilderna på din häst Zamora. Jag lade märke till att du på samtliga bilder har skarpare bett på hästen. Jag har själv inte ont utav det utan tycker att det är bättre att betsla upp en häst än att sitta och dra och slita. Men av nyfikenhet undrar jag hur just du resonerar och varför du använder de bett du gör =)
Hoppas du inte tar det på fel sätt och att du är intresserad av svara =)
 
Svar: Tack så mycket, Jag tycker att hon gör sig bra på bilder. haha :) Jag försöker blanda med vilka bett jag rider på. Iband rider jag på ett Pessoa, ibland på ett pelham, ibland på vanligt tredelat osv. Anledningen till att jag rider på ett skarpare bett är för att hon blir lätt stark och har en tendens till att, Vad ska man säga, "ta tag i bettet och låsa sen dra iväg". Sen är det som du säger att slippa drag kampen och onödig slitning i munnen på henne. Jag tycker att hon är trevligare i munnen på ett skarpare bett och på så sätt kan jag själv vara lite mjukare i handen. Även om man rider på ett skarpare bett så betyder inte det att det är skarpt för henne, om du förstår vad jag menar? Det har stor betydelse för hur hård ryttaren är i handen.
 
Så får att komma fram till varför jag rider på det: Antagligen för att jag tycker hon är känns bäst på ett skarpare bett.
 
Finns så mycket olika åsikter på bett. Men som jag skrev innan, Så har ryttaren stor inverkan på hur ett starkt bett påverkare hästen. Sen är det hur hårt du spänner kedjan om du har det, eller var du sätter tygeln.
 
Tar absolut inte illa vid av sådana här kommentarer.
Kram på dig ! :)
 
 
 
 
 
 
 



Bilder Från Sommar PhotoShoten Del #1
Publicerat den

 
 
 



Dagens Övning ! :)
Publicerat den

 
Övning 1.
 
Jag Skulle försöka rida på en jämn volt, Zamora skulle gå i form hela tiden, övningen gick ut på att Zamora skulle få upp ryggen lite mera över "hindret" så att säga. Idag hade jag dock bara 2 bommar på marken eftersom att jag ville att hon skulle fokusera på ryggen och formen och inte Själva hindret. Här krävs det att jag rider henne exakt hela tiden och hon får absolut inte slita sig loss och dra iväg som hon gärna gör när det kommer bommar/hinder i hennes väg. Övningen var väldigt nyttig och hon blev riktigt fin på slutet. Det gäller att man verkligen har hästen mellan bena.
 
Övning 2:
 
Hade ett lite kryss. Meningen med denna övningen var att se hur pass Zamora lyssnar på mitt säte. Läger jag vikten i vänster så ska hon till vänster och lägger jag vikten i höger stigbygel så ska hon till höger. Hon förvånade mig faktiskt på denna övning. Hon Gjorde den helt perfekt och jag blev sjukt imponerad på hur mycket hon faktiskt lyssnar på mitt säte. Även i denna övning skulle hon gå form hela vägen. Hon vill ju gärna slå upp huvudet när hon hoppar och gå med lite högre. Syftet med passet var att hon skulle hoppa med ryggen och hon vart riktigt fin. Jätte nöjd med henne.
 
En liten hjälp på traven när man har starka hästar ( som Zamora) Eller hästar som gärna springer på, är att till en början med rida med gramman. Jag tänkte egentligen göra det men hittade inte mina gramman tyglar. Men det funkade lika bra utan! :) Så klart bara ett tips!



När man fastnar för något...
Publicerat den

Jag har precis avslutat sista säsongen av lost. Totalt 6 säsonger finns det och jag började att se serien för drygt 2 veckor sen. Dem första 3 säsongerna var jäkligt bra, sen tyckte jag dock att serien blev dåligare och dåligare. Men eftersom att jag gillade den så pass mycket när jag började se den så kunde jag inte sluta.. Jag har inget liv, jag vet det haha. Rekommenderar att ni ser den !
 
Jag har funderat på om jag ska se one tree hill från allra första början, dock har jag ju redan sätt den serien 1 gång så kanske lite roligare att se en helt ny serie? Får väll se vad jag hittar på ! :)
 



omhoppnings svängar :)
Publicerat den

Jag hoppade Zamora i söndags. Satte upp tre hinder, två oxrar och ett kryss på cirka 80 cm. Hon hoppade riktigt bra under hela passet och var inte i en endaste bom. Så som avlutning bestämde jag mig för att köra på lite omhoppnings svängar. Det gick över förväntan. Kändes kanon bra och jag vart super nöjd.
 
Kommer ni ihåg i början av sommaren när jag sa att jag skulle sluta hoppa henne och börja rida helt dressyr sen sälja henne som en dressyr häst? Hoppningen gick ju inte så vidare bra då. Under 2-3 månader höll jag bara på att trimma dressyr på olika fält, Hon reds ju såklart ut en massa roliga rundor och bara fick ha kul också. efter dem månaderna bestämde jag mig för att prova hoppa henne igen och det gick faktiskt bra. Så jag fortsatte hoppa, anmälde mig till lomma på en pay and jump, red 0:a i 80 och 1 ner i 90 cm. Hon kändes betydligt fräschare en någonsin. Sen var jag med på träning för Frank Kutcher och vi hoppade hinder upp till 110 cm. En vecka senare var jag i Helsingborg och hoppade 80 0:a, och 90 cm med 1 ner. Så det går faktiskt bara bättre och bättre med henne.
 
Jag tror att det bästa beslutet jag gjorde var att bara rida dressyr under hela sommaren och inte hoppa alls. Hon är så mycket starkare i sig själv och har blivit mycket säkrare på var hon har sina ben. Kul med stor förbättring. Ska försöka få någon till att filma nästa gång jag hoppar så att ni kan se vilken utveckling vi har gjort tillsammans  ! :D
 
 
 
 



Zamora berättar del 1.
Publicerat den

Hej hej, Zamora här.
 
 Min dag har inte varit väldigt tråkig. Det började med att tant ann väckte mig och gav mig frukost redan vid halv 8. Vid 9 kom matte och tvingade mig att gå ut i regnet. Jag hade förvisso två sköna täcken på mig, men att bli blött om nosen och få skitiga hovar är inte riktigt min grej, som den prinsessa jag faktiskt är. Vid 2 tiden kom matte ut igen och jag tänkte , yes äntligen får jag komma in. Men icke sa nicke. I stället fick jag min lunch, UTE och inte inne. För att vara ge igen lite,  bestämde jag mig för att gå bort till den sandigaste stället och rulla mig rejält. Eftersom att jag redan var skitig så tänkte jag skit samma och jag vet att min matte hatar när jag inte är ren, så skulle hon får borsta mig extra länge. Som tack för att hon lät mig stå ute i regnet (!!)'
 
Men tiden gick och ingen matte syntes till, vid 9 -tiden kom hon äntligen ut och tog in mig, men fick jag gå in i min box och äta kvälls mat? NEJ det fick jag inte. Istället skulle hon sätta på mig tomkörnings selen och tvinga mig ut i regnet igen. Jag tänkte nej, jag vill inte jobba idag och bestämde mig för att busa lite med matte. Så jag slog tömmarna ur händerna på henne och sprang runt några varv i paddocken. Tänkte inte alls på hur farligt det faktiskt är och att jag kunde fasta någonstans. Eftersom att jag är en väldigt snäll häst stannade jag till slut och lät matte töm köra mig. Jag skötte mig väldigt bra och gick oväntat bra. Var ju tvungen att skötta mig så hon inte var sur på mig .. Då blir det inga goda morötter.. Men nu fick jag en massa morötter och beröm.
 
Matte har fått för sig att jag fått lymfangi i bakbena. Så jag får röra på mig extra varje dag vilket är väldigt jobbigt.. Hon står även och spolar vatten på min ben och jag har ingen aning om varför.. Det är faktiskt kallt vattnet, hur hade hon känt sig om jag stod och spolade kall vatten på henne? Efteråt fick jag åtminstone på mig ett par varma lindor. Min kväll blev bättre när jag fick ett extra äpple och extra mycket hö. Nu kan jag sova gott och njuta av mina varma sköna box.
 
XoXo
 
Prinsessan Zamora!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Tråkiga inlägg!
Publicerat den

Hej på er! :)
 
Jag har under en vecka eller två nu försökt komma in och blogga men varje gång jag kommer inte, känner jag att det inte är roligt. Vem vill liksom läsa vad jag gör om dagarna, att jag sov till klockan 12, åt lunch och fixade mig, sen stack ut i stallet vid 5 och åt 2 mackor under dagen.. Det är inte speciellt roligt att varken skriva eller läsa om. Håller ni inte med mig?
 
Så istället kommer jag att ge lite tips då och då, det kan vara allt från hästar - ridning - övningar, kläder - skor- mode, till smink och styling. Ni kommer självklart att få ta del av vad jag gör, fast endast då jag tycker det finns något roligt att berätta. Zamoras utveckling och tävlingar/träningar kommer själv fallet upp också! :)
 
Hoppas ni gillar det jag skriver.
 
puss och kram
 
 
Så här hade jag håret på våran 19 års fest som var den 7 november ! :)



Morgon Jogging!
Publicerat den

Hejsan :)
 
Min dag har gått för fort. Tiden bara rullar iväg. Vid lunch var jag ute och sprang en runda, 1,7 km. Det kändes i kroppen att jag tränade igår kväll, så jag orkade inte springa hela rundan. Fick köra lite intervall. Gå 50 m, springa 50 m osv.. Någon gång ska jag klara att springa 5 km utan att stanna, men mitt mål är nu att klara 2 km. Så det är bara att träna träna träna!
 
 
Stallet är klart, hästarna har fått lunch, jag är nyduschad och fräsch och har fått i mig två mackor. Ska plugga i cirka 1 h inför mitt Körkorts Teori prov. Sen ska jag fixa mig och vi ska till lokalen och fixa där och göra snyggt inför i morgon. Vilken fest det kommer bli! :)
 



Få Det Perfekta Ögonbrynet!
Publicerat den

eyebrow_527abbd0e087c34657f721eb copy
 
Ett litet tips till er :)



Shopping inför festen :)
Publicerat den

 
Hejsan :)
 
Hovis var här och skodde alla 3 pollarna idag. Dom skötte sig kanon bra och jag är sjukt imponerad av molly. Senaste hon blev verkad sparka hon och stegrade sig. idag stod hon helt stilla. Duktig ponny!
 
Jag var även på nova och köpte det sista till festen. Glitter spray och lös ögon fransar fick följa med mig hem. Kommer glittra som aldrig förr! Vilken Amazing fest det kommer va! Längtar ! :)
 
Nu ska jag plugga på min teori till körkortet!



Värt att tänka på! :)
Publicerat den

 



Gått ner 1 och 1/2 kilo på en vecka! :)
Publicerat den

Träningspasset idag var upplagt på följande vis : 20 minuters springning, 10 minuter på trappan och 15 minuter styrk träning. Eftersom att jag tycker det är skönast att träna på kvällen, springer jag rundor i paddocken där det är belysning. Jag har fått för mig att jag tränar hårdare där eftersom att paddocken är så tjock och att det blir jobbigare.. Trappan idag var fruktansvärt jobbig, efter 5 minuter upp och ner ville jag bara lägga mig och dö. Men jag höll ut!
 
Efter passet vägde jag mig eftersom att det gått drygt en vecka. Jag har gått ner 1 och 1/2 kilo på en vecka. Stolt över mig själv! För er som undrar så var min startvikt 66 kilo, nu väger jag 64,5. Min målvikt är 57 kilo med muskler. Mitt mål för denna månaden blir att gå ner 2 kilo till.
 
inspiration!



Besatt av en serie..
Publicerat den

Hej på er :)
 
jag har inte bloggat under dem senaste dagarna på grund av att jag inte haft någon motivation till det. Så blir det ibland. Jag har börjat träna igen, springer 20 minuter varje dag, 10 minuter på trappan och sen även 10-15 minuter styrketräning. Man känner sig så stolt och nöjd på kvällen när man går och lägger sig och jag känner mig redan mycket piggare. jag försöker också att äta nyttigare mat med mindre kalorier. Eftersom att jag skulle ha filmkväll idag med mina underbara vänner malin och Olivia, då brukar det bli lite gottis. Så jag åt vikt väktare soppa och nu på kvällen stekt kyckling med stekta grönsaker. Jätte gott och dessutom nyttigt! :)
 
Nu har jag suttit och pluggat lite teori och ska kolla några avsnitt av lost. En serie som jag har blivit helt besatt av. Är inne på 2 säsongen och jag börjde kolla på serien i Lördags..
 
 
 
 



Zamora ! :)
Publicerat den


Hur söt får man bli?
 
Zamora har haft lite vila några dagar bara för att återhämta sig och äta upp sig lite. Musklerna behöver vila för att växa. imorgon sätter jag igång henne igen och sen ska hon gå som vanligt. Hennes kondis på tävlingen i tisdags var inte dålig, red 2 klasser utan en droppe svett. Många hästar man såg var genom svettiga och flåsade. Men inte z inte. Hon är i bra kondis, min lilla prinsessa. Nu är det bara jag som också ska få det.
 
idag sprang jag i 20 minuter och hade styrk träning i 10. Jag är inte i så bra form, så jag tar det lugn nu i början. När jag väll fått bättre kondis och satt lite mer muskler så orkar jag mer och kan då öka träningspasset.
 
 



Shoppning
Publicerat den

Hejsan :)
 
Dagen har jag spenderat på emporia med pappa. Det blev en del inhandlat. Bland annat en vinter jacka från ralph Lauren, som är översnygg, 4 par byxor från pieces, en mängd tröjor från whoops och en snygg paljett tröja från only. En bra shoppingtur. Fick även inhandlat min outfit till min födelsedags fest som jag har nästa vecka tillsammans med 2 vänner. Jag kommer att glittra som aldrig för ! Whoopido.
 
Nu ska jag ut och fixa stallet :) kramiz
 
Sisters Point - Date
Tröja från whoops, en del av min nya garderob :)
 
 
 
 
 



Springa i ösregn :)
Publicerat den

Vet ni vad ? Jag har verkligen fått motivation till att träna, så nu ska jag satsa stenhård på att gå ner några kilo, få bättre kondis och bli starkare. Jag trotsade vädret idag och gav mig ut på en löp runda. Vilken Power och springa i regn. Efter det sprang jag några varv i vår paddock, den är ganska tjock så man får ta i extra mycket och det kändes väldigt bra. Nu när min kropp var uppvärmt passade jag på att göra lite styrke träning i gymmet också. perfekt avslut.
 
Det gäller att man verkligen hittar motivation och har ett mål. 'Jag har märkt att jag börjar må sämre i mig själv så nu gör jag detta definitivt för min egen skull!  Det tar såklart tid innan det syns någon skillnad, men jag kommer kanske sluta att ha den extra tanken i huvudet hela tiden att jag kanske borde börja träna.. Jag kanske inte borde äta detta. Hoppas på en förändring både pysikt och fysiskt!
 
 
 



Skinny Love
Publicerat den

 
Jag är helt förälskad i denna låten. Lyssna och njut!
 
I told you to be patient
I told you to be fine
And I told you to be balanced
And I told you to be kind
 
Come on skinny love what happened here
We suckled on the hope in lite brassieres
My, my, my, my, my, my, my, my
Sullen load is full, so slow on the split



Etage :)
Publicerat den

Hejsan :)
 
jag ber om ursäkt för att jag inte återkom igår. Jag och malin drog till etage och dansade lite. En bra kväll. Man märker att det börjar komma 95:or ut nu. Alla är så små. Det var inte så mycket folk ute igår som jag trodde att det skulle va. Men vi hade kul ändå och dansade på.
 
idag har jag varit hos min bror, ätit god middag och kollat på filmen White house down, jag rekomenderar verkligen att se den. Den är lite lik olympus has fallen som också är riktigt riktigt bra! Jag tror att jag ätit för mycket godis ikväll. Mår riktigt illa och tror jag seriöst måste gå ner och spy.. Vi får höras imorgon :) puss puss
 
 
Två bilder från igår :)